Inicijativa iz MOK Rijeke

Zimski odbojkaši kup 12. siječnja u Dvorani mladosti

Ivan Volarić

Velimir Liverić/Foto Arhiva NL

Velimir Liverić/Foto Arhiva NL

Sedamdesetih i osamdesetih godina igrao se u siječnju turnir Jadranskih gradova na kojem su sudjelovale ekipe iz Splita, Zadra, Pule... Želja nam je na neki način nastaviti tu tradiciju kroz Zimski kup – rekao je Velimir Liverić, trener odbojkaša Rijeke



RIJEKA Odbojkaši Rijeke jučer su se okupili i počeli s treninzima nakon kratkotrajne pauze tijekom Božićno-novogodišnjih blagdana. Trener Velimir Liverić okupio je sve igrače s kojima je zaključio 2018. godinu s izuzetkom kapetana Danijela Jurišića, koji je prekinuo karijeru zbog poslovnih obveza u Nizozemskoj i libera Kristiana Smiljanića, koji se nalazi na okupljanju reprezentacije uoči nadolazećih kvalifikacijskih ogleda. Riječane 19. ili 20. siječnja, odnosno 26. ili 27. siječnja očekuju dva derbija na kraju prvoga dijela sezone, gostovanje kod Mladost Ribole Kaštele pa domaći derbi protiv zagrebačke Mladosti.


Generalka za ta dva ogleda zakazana je 12. siječnja kada bi se u Dvorani mladosti trebao odigrati turnir – Zimski kup. Ideja je vrlo jasna, dobiti dvije kvalitetne utakmice uoči nastavka sezone i oživjeti tradiciju koja je zamrla ratnih 90-tih godina.


– Sedamdesetih i osamdesetih godina igrao se u siječnju turnir Jadranskih gradova na kojem su sudjelovale ekipe iz Splita, Zadra, Pule… Želja nam je na neki način nastaviti tu tradiciju kroz Zimski kup. Nadamo se da ćemo okupiti tri, četiri ekipe i odigrati makar jednodnevni turnir koji će svima dobro doći uoči nastavka sezone – rekao je Velimir Liverić, trener Riječana.




Prijelazni rok počinje nakon posljednje kola prvoga dijela sezone, trajat će svega tri dana, od 28. do 31. siječnja. Iz riječkih redova nisu potvrdili, ali ni opovrgnuli mogućnost da u tim danima popune svoje redove nekim novim igračkim imenom.