Sanja Gamma

Vjerujem da protiv Turske možemo napraviti senzaciju i proći u četvrtfinale EP-a

Kristian Sirotich

Sanja Popović/Foto CEV.LU

Sanja Popović/Foto CEV.LU

Srpkinje misle da mi možemo igrati ravnopravno s njima, a zaista imponira kada čuješ od svjetskih prvakinja da misle da možemo ući u četvrtfinale. To povećava samopouzdanje – kaže Sanja



RIJEKA Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija danas u Ankari (18.30 sati) igra osminu finala Europskog prvenstva u odbojci. Za djevojke izbornika Danielea Santarellija to je dobra vijest, nešto je lošija pak da će s druge strane mreže stajati odbojkašice domaćina Turske, a to u isto vrijeme znači da će dvorana u Ankari biti dupkom ispunjena glasnim domaćim navijačima željnim novih uspjeha njihovih miljenica. Prije šesnaest godina Turska je bila domaćin Europskog prvenstva odbojkašica i njihove su miljenice tada poražene u finalu od Rusije, što je do danas ostao najveći uspjeh turske ženske odbojke.


– Naravno da smo jako zadovoljne načinom na koji smo odradile dosadašnji nastup na Europskom prvenstvu – iz Turske poručuje Sanja Popović-Gamma, najiskusnija hrvatska odbojkašica. – Cilj nam je bio proći skupinu sa što boljim plasmanom i tu također ne možemo biti nezadovoljne. Naravno, možda je jedna mala doza žali prisutna zbog onog poraza od Azerbejdžana, u toj smo utakmici imale dvije meč lopte u četvrtom setu, vodile smo 10:7 u petom i na kraju izgubile 17:15. Izgubile smo i dva boda, sa ta dva boda sigurno bismo bile druge i imale bismo nešto slabijeg suparnika u osmini finala. No, ovako idemo na Tursku. Međutim, ponavljam, više sam nego zadovoljna do sada odrađenim i naravno da sam ponosna na našu reprezentaciju – dodala je Sanja Popović, koja ima previše utakmica u nogama i predugo je u svijetu vrhunske ženske odbojke da ne bi znala kakve ih suparnice danas očekuju i u kakvoj će atmosferi igrati današnju utakmicu u Ankari. Turska, brončana s posljednje europske smotre, i inače je jedna od najboljih europskih reprezentacija, igra pred svojom publikom samo im dodatno podiže samopouzdanje. No, to može biti i dvosjekli mač. Svjesna je toga i Sanja Popović-Gamma, koja vjeruje da su ona i suigračice sposobne napraviti vrhunsko iznenađenje. Senzaciju!


– Pa, ne znam što drugi misle, ali ja baš jako vjerujem u nas. Dosta smo sazrele u ovom razdoblju, a mislim da smo to na neki način dokazale i igrama na ovom prvenstvu. Dakle, mi sigurno možemo kvalitetno parirati Turkinjama – samouvjerena je iskusna Riječanka, koja je dodatnu potvrdu načinu razmišljanja dobila i od, ni manje ni više, aktualnih svjetskih prvakinja, reprezentativki Srbije. Uz nekoliko savjeta. Što kažu prvakinje svijeta?




– Ova dva dana od kada smo došle u Ankaru, malo sam razgovarala s kolegicama iz reprezentacije Srbije i kažu da ih stvarno možemo pobijediti, ali da se nekako pokušamo isključiti, odnosno pripremiti na strašnu buku s tribina pri servisu jer je to i njima stvaralo nevjerojatne probleme i počele su kvalitetno igrati tek nakon što su to nadvladale, odnosno od drugog seta nadalje. Dakle, to će nam morati biti na vrhunskoj razini da bismo ih mogle »raniti« i eventualno pobijediti. Međutim, Srpkinje misle da mi možemo igrati ravnopravno s njima, a zaista imponira kada čuješ od svjetskih prvakinja da misle da možemo ući u četvrtfinale. To dodatno povećava samopouzdanje – iskrena je Sanja Popović-Gamma.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU