Kup Hrvatske

Velimiru Liveriću i odbojkašima “Rijeke” se ispunila želja za finale

Igor Duvnjak

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Moramo susret odraditi mirne glave, bez nekakvih oscilacija jer znamo kamo to vodi. Mislim da smo takve stvari prevazišli – tvrdi srednji bloker Karlo Čule



RIJEKA Pred odbojkašima »Rijeke« večeras od 18 sati jedna je od utakmica s najvišim ovogodišnjim ulogom. Izabranici Velimira Liverića u uzvratu polufinala Kupa Hrvatske ugošćuju momčad »Siska« s kojom će na subotnjem prvenstvenom gostovanju i zaključiti ovu godinu. U prvom susretu Riječani su slavili 3:2 nakon što su gubili prva dva seta…


– Ulog je popriličan, a u ovu situaciju smo došli dosadašnjim zalaganjem i radom. Ulazak u finale bila bi nam velika nagrada – kaže Karlo Čule, igrač »bijelo-plavih« s Trsata. – »Sisak« je nezgodna ekipa pojačani Filipom i Dinom Jakšićem iz »Karlovca«. Stvarno dobro igraju, poglavito na domaćem parketu. Doma su sigurniji, uzeli su bod »Mladosti« i »Kašteli«. Maksimalni angažman jako je bitan, jer ne bi bilo dobro da se gosti razmašu.


Pristup


Riječani su u subotu odradili uspješnu generalku, svladali su »Medicinar« 3:1 iako je u trećem setu dosta toga »škripalo«. No uspjeli su i učvrstili treće mjesto na ljestvici.




– Dobro smo odigrali, sve to podiže samopouzdanje, no večeras je pristup itekako bitan. U posljednje vrijeme sazreli smo kao ekipa. I ranije bi se naše ekipe našle u sličnoj situaciji, ali to kao da ih je »pojelo«. Mi stvarno jako dobro radimo i napredujemo. No, ne zavaramo se da će protiv »Siska« biti lako. Moramo susret odraditi mirne glave, bez nekakvih oscilacija jer znamo kamo to vodi. Mislim da smo takve stvari prevazišli – dodaje srednji bloker Riječana.


Kaštela


»Rijeka« je veliki favorit i to mora potvrditi. Sve ostalo bilo bi prava mala senzacija. – Naša je prednost što smo viša ekipa i malo smo iskusniji, dvije sezone već smo na okupu, a imamo i pojačanje u Bojanu Janjaninu. Od početka moramo stisnuti goste, ne dozvoliti im da se razmašu jer imaju dobre pucače. Atmosfera? Složni smo i na terenu i van njega, dobra klapa, kad igramo kako treba iz i gušta puno možemo. Umor? I on je malo prisutan jer svi smo studenti ili radimo. Neki često uče i u kombiju na putu – naglašava Čule. Večeras uzvrat polufinala igraju i dvije »Mladosti«, ona kaštelanska ugošćuje zagrebačku. U prvoj utakmici Zagrepčani su na svom parketu poklekli 2:3. Dojam je da bi Riječani vrlo izgledno finale mogli igrati upravo s Kaštelanima protiv koji su ove sezone pružili dobru partiju na gostovanju unatoč porazu od 3:1. Svi setovi bili su gotovo izjednačeni.– Čujem da »Kaštela« ima dvojicu ozlijeđenih jako važnih igrača, a »Mladost« je jako kvalitetna ekipa. Stvarno nezhavalno je prognozirati, no osobno bih više u finalu volio »Kaštelu« – zaključuje Čule.