Utakmica

Uzvratni susret četvrtfinala doigravanja odbojkašica: Odlučuje sutrašnja majstorica na Trsatu

Ivana Vaupotić

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović



ZAGREB Uzvratni susret četvrtfinala doigravanja odbojkašica: Olimpik – Rijeka 3:1 (22:25, 25:10, 25:22, 25:16). Sportska dvorana Trnsko. Gledatelja: 50. Suci: Ramić, Pavičić (Obojica Sisak).


OLIMPIK: Uzelac, Jularić, Šandrk, Toplek (L), Rimac, Radanović, Martinčić (L), Pavić, Barić, Krmpotić, Butković, Deak, Milinković.


RIJEKA: Cvitković, A. Popić, Barać, Fabulić, Tomić, Vrban, Milosavljević, Boban, T. Popić, Franceti, Šćulac, Mioč, Cvijić.


Odbojkašice »Rijeke« sutra će na Trsatu odigrati treću, odlučujuću utakmicu četvrtfinala državnog prvenstva sa zagrebačkim »Olimpikom«. Štićenice trenera Krešimira Jurića danas su u Trnskom mogle zapečatito ovaj dvoboj, no imale su previše oscilacija nakon dobivenog prvog seta, a u tri navrata sasjekle su ih čudne sudačke odluke na njihovu štetu.Zapravo, poraz u drugom ogledu četvrtfinalne serije donio im je mlak pristup. U trenutku kada je Natalia Tomić prvi servis na utakmici zabila u mrežu, dalo se naslutiti da riječke odbojkašice nisu na potrebnoj razini. S druge strane, Zagrepčanke su od prvog trenutka »grizle« i ginule za svaku loptu, a to im se vratilo u obliku opipljive prednosti (18:12). Ipak, u završnici prvog seta »Rijeka« je počela davati znakove života i uhvatila je početno vodstvo. Nastavak je, pak, pokazao da je to buđenje bilo samo privremeno. Naime, »Olimpik« je od prvog poena držao vodstvo koje je malo po malo raslo (4:1, 10:4, 14:6). Riječanke su u tim trenucima izgledale kao ekipa koja je, blago rečeno, skupljena zbrda-zdola. Uostalom, dovoljno je istaknuti da su zagrebačke odbojkašice uzele set i stigle do izjednačenja sa sedam osvojenih poena u nizu.Nakon toga »Rijeka« je opet živnula. Međutim, u završnici trećeg seta glavni sudac Jasmin Ramić u tri je navrata dosudio poen za »Olimpik«, pokazujući da je lopta nabijena u aut dirala vrškove prstiju gostujućih odbojkašica. Ti sporni poeni možda nisu bili sudbonosni, ali sigurno su poremetili koncentraciju Riječanki u trenucima kada se lomila utakmica.

Na koncu je »Olimpik« uzeo treći set, a zatim je prošetao kroz četvrti i osigurao današnju majstoricu na Trsatu. Uzme li se u obzir igra prikazana u Trnskom, »Rijeka« više nema status favorita. Međutim, nikako ne treba zaboraviti da je »Olimpik« prošle srijede izgorio na Trsatu, baš kao i Riječanke tri dana kasnije u Zagrebu.