Odbojkaška Superliga

Riječani traže nove bodove u Nedelišću, Riječanke u Poreču

Ivan Volarić

Igor Lovrinov/Foto Arhiva NL

Igor Lovrinov/Foto Arhiva NL



RIJEKA Odbojkaši i odbojkašice Rijeke ove subote će odraditi prvenstvena gostovanja u sklopu 4. kola Superlige. Riječani su gosti Centrometala u Nedelišću, Riječanke Porečanki. Na papiru to ne bi trebala biti prezahtjevna gostovanja, posebno se to odnosi na djevojke trenera Igora Lovrinova. Poreč je osjetno pomladio ekipu, posljednji je s tri poraza u isto toliko nastupa. Mogla bi to biti dobra prilika da se Riječanke vrate na pobjedničke staze nakon poraza u derbiju od Mladosti. Doduše, tijekom tjedna su u rezultatskom smislu uspješno odradile kup ogled protiv Grobničana i plasirale se u četvrtfinale.


– Objektivno, u Poreču smo favoriti, ali to treba pokazati na parketu – kazao je trener Igor Lovrinov.


Kratko i jasno! S Riječankama više ne trenira Ana Grbac, koja je pronašla angažman u Bugarskoj, očekuje se povratak Ivane Šćulac, ali i ona će, kao i Ivana Miloš Prokopić, biti u neizvjesnom statusu mogućeg odlaska. Kada se podvuče crta, jasno je da će Igor Lovrinov i u nastavak sezone ući s kadrom s kojim je odradio prethodne tri prvenstvene utakmice.




Odbojkaši Rijeke, ujedno i lideri Superlige (Mladost ima utakmicu manje) čeka nešto zahtjevnije gostovanje. Centrometal je četvrti s dvije pobjede. Jedini poraz upisali na gostovanju kod Murse koja je prošle subote na Trsatu namučila Riječane u derbiju kola.


– U Nedelišću idemo na pobjedu! Cilj je biti među prva tri, ako to želimo ostvariti onda moramo pobjeđivati. Sigurno da će i oni gristi, međutim mi smo pokazali i u kup utakmici u Umagu da smo dobro raspoloženi – govori Velimir Liverić, trener Riječana koji su se u posljednje vrijeme specijalizirali za cjelovečernji program – utakmice u pet setova.


– Idemo po sva tri boda! – rekao je Liverić.


Odbojkašice Kostrene dočekuju na domaćem parketu ambicioni Dinamo. Nije idealna, ali je sigurno prilika da Kostrenjanke dodatno poprave dobre dojmove nakon što su svladale Azenu pred svojim navijačima, a onda skupo prodale kožu u Novoj Gradiški. U Novu Gradišku pak putuju osjetno podmlađene odbojkašice Drenove s jednim jedinim ciljem: da dodatno dignu kvalitetu svoje igre. S time će, s vremenom, sigurno doći će i prvi dobiveni setovi…