Superliga odbojkaša

Riječani se pobjedom u Rovinju žele oprostiti od kapetana

Ivan Volarić

Velimir Liverić/Foto Arhiva NL

Velimir Liverić/Foto Arhiva NL

apetan Danijel Jurišić u Rovinju će odigrati oproštajnu utakmicu prije odlaska na rad u inozemstvo. Neće biti lako nadomjestiti taj izostanak, posebno ako u klubu ne angažiraju neku zamjenu



RIJEKA Odbojkaši Rijeke večeras (20 sati) u Rovinju odradit će posljednju ovogodišnju prvenstvenu obvezu. Posljednja momčad Superlige ne bi smjela predstavljati veću prepreku za drugoplasirane Riječane, no kao i uvijek u takvim situacijama, oprez je nephodan. Velimir Liverić, iskusni stručnjak na riječkoj klupi, dovoljno dugo je u odbojci da zna da je ponekad najteže igrati unaprijed dobivene utakmice.


– Želimo godinu završiti pobjednički kao što smo igrali u većem dijelu ove jeseni. Cilj je da uplovimo u blagdane sa samo jednim prvenstvenim porazom, onim od Mladosti. Jasno je da smo izraziti favoriti, igramo protiv posljednje momčadi u ligi, koja je, istina, dobila Sišćane u gostima. Neće nam biti lako jer su poletna ekipa, posebno kada igraju kući. Dobro serviraju. Svako opuštanje nas može stajati seta ili dva, odnosno boda, a to ne bi bilo primjereno našoj poziciji na ljestvici. Očekujemo tvrdu utakmicu, ali maksimalan angažman i tri boda – rekao je Liverić, koji će odmah nakon rovinjskog ogleda pustiti momčad na kratkotrajni zimski odmor.


– Prvi put nećemo trenirati između Božića i Nove godine. Okupljamo se 3. siječnja. Krećemo jer brzo ćemo igrati turnir u Rijeci 12. siječanja, a onda idemo na gostovanje u Kaštelu 19. siječnja, potom u zadnjem kolu prije doigravanja čeka nas na domaćem parketu Mladost – nastavlja Liverić.




Riječani će u drugi dio sezone oslabljeni. Kapetan Danijel Jurišić u Rovinju će odigrati oproštajnu utakmicu prije odlaska na rad u inozemstvo. Neće biti lako nadomjestiti taj izostanak, posebno ako u klubu ne angažiraju neku zamjenu.


– Ne znamo još što ćemo napraviti. Najvjerojatnije ćemo izgurati sezonu s kadrom koji imamo na raspolaganju. Morat ćemo svi zajedno uložiti malo više zalaganja pa što bude – poručio je trener riječkih odbojkaša.