Superliga odbojkaša

Riječani ponovo dočekuju Mladost sa istim ciljem i željom

Ivan Volarić

Velimir Liverić/Foto Arhiva NL

Velimir Liverić/Foto Arhiva NL

Rekao sam prije posljednje utakmice protiv Mladosti da ćemo skupo prodati kožu, a i sada mislim isto. Štoviše, nadam se da ćemo ovoga puta dodatno namučiti goste - kaže Velimir Liverić, trener riječkih odbojkaša



RIJEKA Trener odbojkaša Rijeke Velimir Liverić nije posljednjih dana koristio usluge tajnika Odbojkaškog saveza Primorsko-goranske županije – Velimira Liverića. U prijevodu: odbojkaši Rijeke nisu mijenjali igrački kadar u zimskom prijelaznom roku koji je trajao svega nekoliko dana. Sve to znači i da će dugogodišnji trener riječkih odbojkaša današnji susret mini lige prve četiri ekipe protiv Mladosti na Trsatu (18.30 sati) započeti s istim igračima kao i onaj prije sedam dana koji je pripao aktualnim prvacima (1:3) uz solidan otpor Riječana.


– Nisu nam se oporavilli Banko i Janjanin tako da ostajemo u istom sastavu – govori Liverić. – Rekao sam prije posljednje utakmice protiv Mladosti da ćemo skupo prodati kožu, a i sada mislim isto. Štoviše, nadam se da ćemo ovoga puta dodatno namučiti goste.


Podsjetnika radi Riječani su prošle subote dobili prvi set, odigrali jedan od najboljih setova ove sezone, mogli su i u četvrtom setu dodatno zakuhati Zagrepčanima, možda na kraju uzeti i bod koji bi ih gurnuo na drugu poziciju uoči drugoga dijela sezone. Malo je pala koncentracija, malo je stigao umor igrače koji zbog raznih obveza ne treniraju redovito, malo je riječka mladost platila ceh neiskustvo, a na kraju je naravno došla do izražaja i kvaliteta gostiju.




– Mislim da možemo produžiti razdoblja naše dobre igre, odnosno da imamo kvalitete da igru iz onog prvog seta produžimo na set ili dva više. Međutim, puno toga je i stvar kvalitetnog treninga. Kada bi barem neki redovitije trenirali… – zavapio je Liverić i nastavio. – Ništa, takva je naša realnost, idemo dalje bez opterećenja igrati najbolje što možemo.


Ionako nakon mini lige slijedi klasično doigravanje za prvaka (prvih osam ekipa). Sve se dakle još uvijek da ispraviti. Osim toga ne treba smenuti s uma da Liverić postepeno uvodi i mlade snage. Njima će utakmice kao što je današnja protiv Mladosti itekako dobro doći u procesu sazrijevanja. Inače, prošle subote je stotinjak gledatelja pokušavalo pomoći Riječanima da pruže što bolji otpor favoritu iz Zagreba. Sigurno bi večeras još koja stotina gledatelja više bila itekako dobrodošla pomoć…