Superliga odbojkaša

Riječani pobjedom nad Mursom žele uhvatiti zalet za doigravanje

Ivan Volarić

Velimir Liverić, trener Riječana/Foto Arhiva NL

Velimir Liverić, trener Riječana/Foto Arhiva NL



RIJEKA Odbojkaši Rijeke večeras od 19 sati na Trsatu dočekuju Mursu u posljednjoj utakmici uoči doigravanja. Ishod ovoga ogleda niti na koji način neće utjecati na položaj obje ekipe na ljestvici. Osječani u »play off« ulaze sa četvrte, a Riječani s treće pozicije.



 Odbojkašice Kostrene i Drenove današnjim (18 sati) međusobnim susretom u kostrenskoj dvorani zaključit će prvoligašku sezonu! Budući da iz Prve lige nitko ne ispada oni klubovi koji nisu u utrci za viši rang više nemaju predviđenih natjecateljskih obveza.


Kostrenke će neovisno o ishodu današnjeg susreta zaključiti sezonu na šestoj poziciji, Riječanke pak imaju priliku novom pobjedom pobjeći sa samoga dna ljestvice i prepustiti fenjer Azeni. Nakon toga slijedi stanka do početka listopada kada kreće novo prvenstvo. Više od šest mjeseci bez službenih utakmica!





– Utakmica nema značaj u smislu plasmana, ali je značajna kao priprema za ono što je pred nama – doigravanje za prvaka. Želimo pobjedom zaključiti ovaj dio sezone. Bolji smo do Osječana i to moramo pokazati i na parketu – govori trener Riječana Velimir Liverić čija momčad će četvrtfinale doigravanja otvoriti u četvrtak na Trsatu protiv Splita. Uzvrat je već u subotu u Splitu, a eventualna treća utakmica igrat će se u srijedu, 27. ožujka, u Dvorani mladosti. Split ne bi smio predstavljati preveliku prepreku za riječku momčad koju u polufinalu vjerojatno čeka veliki rival – Mladost Ribola Kaštela. Do tada će se možda dodatno popraviti zdrastveno stanje u riječkoj momčadi.


– Na raspolaganju su svi igrači kao i u posljednjim susretima. Banko se polako vraća igrajući libera, Janjanin još nije fit, na posljednjoj utakmici protiv Mladosti je ponovo osjetio staru ozljedu – ustvrdio je Liverić.