Vjeruje u bolju budućnost

Odbojkašice još jednim porazom završile nastup u kvalifikacijama za OI, izbornik Santarelli najavio promjene

Hina

Foto cev.eu

Foto cev.eu

Nešto se mora mijenjati, a vjerujem da ćemo s vremenom moći napraviti puno više - izjavio je talijanski stručnjak nakon što je Hrvatska završila turnir s dva osvojena seta u tri utakmice



APELDOORN Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija još jednim porazom završila je nastup na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre 2020., kojem je domaćin nizozemski Apeldoorn, a u posljednjem nastupu u skupini B bolja od Hrvatske bila je Njemačka sa 3-0 (25-15, 25-17, 25-23).


Hrvatska je natjecanje završila kao posljednja, četvrta s učinkom 0-3, dok se Njemačka probila u polufinale kao prvoplasirana reprezentacija iz skupine B sa sve tri pobjede.


Nakon još jednog poraza izbornik Daniele Santarelli najavio je promjene za buduće akcije hrvatskih odbojkašica. 




– Nismo igrali kako bismo htjeli igrati, ali nije ni lako dobro igrati nakon prethodna dva poraza. Za mene je važno bilo procijeniti što ovaj tim može napraviti u budućnosti, a vjerujem da možemo više od prikazanog na ovom turniru. Nešto se mora mijenjati, a vjerujem da ćemo s vremenom moći napraviti puno više – izjavio je talijanski stručnjak nakon što je Hrvatska završila turnir s dva osvojena seta u tri utakmice.


Budući da su prethodna dva poraza, od Turske i Belgije, značila da Hrvatska više ne može proći u daljnju fazu kvalifikacija, izbornik Santarelli priliku je dao igračicama iz druge postave, a među njima je bila i Ema Strunjak.


– Ova utakmica možda nije bila rezultatski bitna, ali bila je za nas kao za ekipu i budućnost. Moramo dati više, a radom i trudom ćemo uspjeti doći do boljih rezultata – zaključila je 20-godišnja igračica talijanske Perugije.


Njemačka će u polufinalu igrati protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine A, što će najvjerojatnije biti Nizozemska, ako dosad neporažena Poljska osvoji barem dva seta protiv Azerbajdžana, reprezentacije koja je na posljednjem mjestu s učinkom 0-2 i bez izgleda za plasman u polufinale. Polufinala su na rasporedu u subotu, a finale u nedjelju. Samo će pobjednička reprezentacija izboriti plasman na olimpijski turnir u Tokiju.