Polufinale Kupa

Odbojkašice Rijeke za sat vremena igre svladale Vukovarke

Ivan Volarić

Sara Barać, Astrid Popić i Natalia Tomić u bloku/V. KARUZA

Sara Barać, Astrid Popić i Natalia Tomić u bloku/V. KARUZA

Domaće odbojkašice bile su u apsolutno svakom elementu bolje od gošći iz Vukovara koje su tek u pojedinim periodima prvoga seta uspjele pružiti dostojan otpor.



RIJEKA Prva utakmica polufinala Kupa Hrvatske za odbojkašice: Rijeka – Enna Vukovar 3:0 (25:16, 25:11, 25:10). Dvorana mladosti. Gledatelja: 100. Suci: Miroslav Milinović i Toni Bingula.


RIJEKA: A. Popić 9, Barać 3, Fabulić (L) 1, Tomić 10, Vrban, Milosavljević, Boban 12, T. Popić, Šćulac 11, Mioč 10, Koraca, Žarković, Cvijić (L).


ENNA VUKOVAR: Mujan, Pejaković 1, Vučković, Nikšić 8, Novalić 1, Bilić 4, Savić (L), Kovač 1, Lukić 6, Kelava.




Točno sat vremena igre bilo je dovoljno odbojkašicama Rijeke da ostvare uvjerljivu pobjedu u prvom polufinalnom susretu Kupa Hrvatske i naprave značajan korak prema finalu. Domaće odbojkašice bile su u apsolutno svakom elementu bolje od gošći iz Vukovara koje su tek u pojedinim periodima prvoga seta uspjele pružiti dostajan otpor. Sve nakon toga bilo je u znaku razigranih i raspoloženih Riječanki koje su u uzvratu u Vukovaru mogu dozvoliti i poraz uz dva dobivena seta za prolaz (u slučaju vodstva Vukovarki od 3:1 ili 3:0 igrat će se »zlatni set«).


Riječanke su bile posebno raspoložene na servisu. Uostalom, prvi set je prelomila serija kvalitetnih servisa kapetanice Ane Mioč, a drugi asevi i servisi ponajbolje, te najučinkovitnije igračice na parketu Lee Boban. Ivana Šćulac je istekom prve dionice zakucala prvu set loptu za 1:0, a Natalia Tomić je svojim as servisom stavila »točku na i« drugoga seta. Treći set su Riječanke otvorile s vodstvom 9:1 nakon čega je vrlo brzo postalo jasno da su se gošće predale pa domaćim igračicama nije bilo teško rutinski privesti posao kraju.


U drugom polufinalnom ogledu zagrebačka Mladost je slavila kod Kaštele Cemex 3:1. (I. VO.)