Kup Hrvatske

Odbojkašice Rijeke uz pomoć Ivane Šćulac u polufinalu Kupa Hrvatske

P. N.

Ivana Šćulac (Rijeka)/Foto Arhiva NL

Ivana Šćulac (Rijeka)/Foto Arhiva NL

Odbojkaši Rijeke ispali u četvrtfinalu nakon poraza od Centrometala 3:0 



ZADAR Četvrtfinale Kupa Hrvatske za odbojkašice: Zadar – Rijeka 0:3 (21:25, 14:25, 20:25). ŠD Krešimir Ćosić. Gledatelja: 100. Suci: Marija Jakovac i Toni Ivković.


ZADAR: Sorić, Kolić, Dijan, Pavin, Buljat, Čukušić (L), Gnjatović, Volpi-Kobal (L), Nikpalj, Marković, Mrduljaš, Golem, Fabijan.


RIJEKA: A. Popić, T. Popić, Šćulac, Fabulić (L), Mioč, Tomić, Cvitković, Barać, Vrban, Boban, Koraca, Žarković, Cvijić (L).


Odbojkašice Rijeke ostvarile su priželjkivano i planirano u Zadru. Za nešto više od sat vremena igre svladale su svoje domaćine u četvrtfinalu Kupa Hrvatske i izborile plasman među četiri najbolje hrvatske ekipe u tom natjecanju. Riječanke su potvrdile klasu, razliku u kvaliteti u odnosu na drugoligašku ekipu (druga ekipa Prve lige) Zadra. Neizvjesnost je trajala tek do polovice prvoga seta, a onda su se gošće odlijepile u rezultatskom smislu i privele prvu dionicu u svoju korist. U drugom setu Riječanke su vrlo brzo stekle prednost koja je postepeno rasla za konačnih 14:25. Treći set je nalikovao na prvi. Doduše, neizvjesnost je potrajala malo duže. Igralo se »poen za poen« do 17:17, a onda su Riječanke polako počele odvajati na tri, četiri poena razlike. Kod 19:23 domaći trener je zvao »time out«, zadnja slamka spasa koja je vrlo brzo isčeznula. Riječanke, predvođene povratnicom Ivanom Šćulac, nisu ništa prepustile slučaju. Ostali susreti četvrtfinala: Olimpik – Mladost 0:3, Osijek – Kaštela Cemex 0:3, Enna Vukovar – Split 3:1.

CENTROMETAL – RIJEKA 3:0




NEDELIŠĆE Četvrtfinale Kupa Hrvatske za odbojkaše: Centrometal – Rijeka 3:0 (25:19, 25:19, 25:16). Dvorana Aton. Gledatelja: 200. Suci. Boris Vurušić i Igor Pihler.


CENTROMETAL: Marciuš, Ivančić, V. David (L), Vuk (L), Palinkaš, Novak, Vincek, Posavec, Zelenika, Čičković, Juras, M. David.


RIJEKA: Pavlović, Ličina, Lešić, Krmpotić, Lasić, Banko, Janjanin, Colnar, Jurišić, Bogdanović, Osojnak, Smiljanić (L).


Za nanje od sat vremena igre odbojkaši Rijeke oprostili su se od natjecanja u Kupu Hrvatske. Riječani su otputovali u Nedelišće s jasnim ciljem, da ponove nedavno prvenstveno izdanje kod Centrometala i novom pobjedom prokrče put u polufinale Kupa. Takve riječke nade su međutim isčeznule za točno 59 minuta igre. Sve se moglo naslutiti već nakon prve dionice u kojoj su igrači trenera Velimira Liverića cijelo vrijeme bili u zaostatku za domaćinom od dva, tri poena, a onda u konačnici ostali na »minus šest«. Ništa bolje nije slutio rasplet druge dionice u kojoj su domaćini također cijelo vrijeme dominirali, a onda na kraju izgubili identičnim rezultatom kao i u prvom setu. Gosti su se nakratko trgnuli početkom trećega seta, poveli su dva poena razlike, no ispostavilo se bila je to samo lažna nada u preokret. Odbojkaši Centrometala su vrlo brzo stigli u vodstvo koje nisu ispuštali do kraja seta.– Domaća ekipa je pokazala svim mojim igračima kako se treba odnositi prema protivniku u sportu, a to je maksimalno borbeno. Ili su se svi moji igrači preplašili ili se ponovilo ono na što upozoravam već u četiri posljednje utakmice, a to je da odnos i htijenje nisu pravi. Razočaran sam. Nadam se da će nas ovo trgnuti, a sve ćemo vidjeti u nedjelju protiv Kaštele – rekao je nakon utakmice Velimir Liverić, trener riječkih odbojkaša.

Ostali susreti četvrtfinala: Rovinj – Mladost RK 0:3, Medicinar Trnje – Mursa 3:1. (I. VO.)