Večeras na Trsatu

Odbojkašice Rijeke dočekuju oslabljenu Kaštelu Cemex

Zlatko Horvat

Igor Lovrinov sa svojim igračicama/R. BRMALJ

Igor Lovrinov sa svojim igračicama/R. BRMALJ

Kaštelanke su oslabljene u odnosu na prošlu sezonu, ali i mi smo, pa bi moglo biti zanimljivo. Morat ćemo pripaziti na Niku Stanović, koja je bila kod mene u reprezentaciji - kaže trener Riječanki Igor Lovrinov



RIJEKA Odbojkašice »Rijeke Croatia osiguranja« večeras u Dvorani mladosti (19.30 sati) dočekuju sastav »Kaštela Cemexa« iz Kaštel Starog. Jedan je to od dva sastava Superlige odbojkašica iz Kaštelanskog zaljeva, onaj s puno više tradicije, koji posljednjih godina gleda u leđa »Marini Kaštela« iz Kaštel Gomilice.


– Situacija je OK, sve su cure zdrave, spremne za utakmicu. Nemamo nikakvih problema. Ivana Šćulac se vratila iz Njemačke, ali neće biti u konkurenciji za ovu utakmicu – kaže Igor Lovrinov, trener Riječanki, koje su na trećem mjestu s omjerom 3-1. Kaštelanke su u prva četiri kola ostvarile jednu pobjedu.


– Zagrebačka »Mladost« odskače, dok su sve druge ekipe podjednake. Možda kvaliteta nije sjajna, ali je rezultatski izjednačena. Kaštelanke su oslabljene u odnosu na prošlu sezonu, ali i mi smo, pa bi moglo biti zanimljivo. Morat ćemo pripaziti na Niku Stanović, koja je bila kod mene u reprezentaciji.




Vrhunska odbojka mogla se vidjeti u rujnu i listopadu, kada su igrana svjetska prvenstva odbojkaša i odbojkašica.


– Lijepo je bilo vidjeti kako bi to trebalo izgledati…



 Večeras od 18.30 sati na parketu dvorane »Dinko Lukarić« odigrat će se prvi ovosezonski lokalni derbi u okviru petoga kola Prve lige odbojkašica. Odbojkašice »Drenove« ugostiti će susjede iz Kostrene. Obje ekipe su ljetos doživjele velike promjene u kadru, osjetno su pomlađene i samim time osuđene na izbjegavanje pozicija pri dnu ljestvice. Kostrenjanke u ovaj ogled ulaze s malom prednošću zahvaljujući činjenici da su već upisale prve bodove ove sezone, igračice trenera Ilije Matića se vjerojatno potajno nadaju da će taj cilj ostvariti baš večeras na Kozali.