Uzbudljiva utakmica

Odbojkašice Drenove poražene od izravnih konkurentica za viši rang: Riječanke posustale u petom setu

Ivan Volarić

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina



RIJEKA – Utakmica 14. kola Prve lige odbojkašica: Drenova – Brda 2:3 (25:23, 20:25, 18:25, 25:21, 10:15). Dvorana Dinko Lukarić. Gledatelja 70. Suci: Dajana Miškulin (Sv. Lovreč) i Miroslav Andrijanić (Funtana).


DRENOVA: Petrović, Šojat, Buljat 20, Barać, Živković-Livić 7, Žarković 26, Matijević 2, Bušljeta (L), Čargonja 4, Pavličić, Mavrinac (L), Kalebić 11.


BRDA: Gutović 1, Zekanović (L), S. Garac, Dešković 5, Renko-Ilić 6, Vukasović 22, Maretić 13, Klarić (L), Kamenjarin 10, K. Garac, Bogdanović 7, Glavina.




Poslije dva sata ne toliko kvalitetne, ali uzbudljive odbojke radovale su se gošće iz Splita koje su ovom pobjedom namaknule dodatnu bodovnu prednost s kojom ulaze u Ligu za plasman u Superligu (prenose se samo bodovi iz međusobnih utakmica). Riječankama je upravo zbog toga ovaj ogled (kasnio je dvadesetak minuta jer su gošće zapele u prometu, odnosno na snijegom pokrivenim prometnicama…) bio od posebnog značaja, no izabranice trenera Ilije Matića ostale su bez snage i koncentracije onda kada je to bilo najpotrebnije – u petom setu.


Otvorile su ga Riječanke s 1:5, bilo je i 6:9, odnosno 7:10 za gošće, no domaće igračice se kao ni kada su gubile 2:1 u setovima nisu predavale. Najbolja pojedinka susreta, maestralna Anja Žarković pogodila je as za 9:10, predosjetili su to i malobrojni navijači, podigla se temperatura na tribinama kozalske dvorane, ali onda je prvo Barbara Buljat poslala jednu loptu u aut da bi odmah potom smeč Ire Matijević zapeo u bloku za 9:12. Na to su se nadovezala i dva lošija prijema na servis Rudi Renko-Ilić (9:14) i Splićanke su stekle čak pet meč lopti. Prvu nije iskoristila Rudi Renko-Ilić pogodivši na servisu mrežu, a kod druge je silno borbeni tehničar domaćih Rea Čargonja u pokušaju ispravljanja jednog lošijeg prijema loptu poslala u mreži za veliko slavlje gošći.Riječanke nakon svega imaju za čim žaliti, drugi puti ove sezone (i u Splitu su izgubile u petom setu) bile su više nego ravnopravan suparnik ekipi koja u doigravanje za Superligu ulazi s najvećim izgledima da se plasira u društvo najbolji. Igračice »Drenove« su ovim porazom te šanse svele u puno skromnije okvire.