Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke traže važne bodove za drugo mjesto

Ivan Volarić

Marko Ličina priželjkuje pomoć s ispunjenih tribina/Foto Arhiva NL

Marko Ličina priželjkuje pomoć s ispunjenih tribina/Foto Arhiva NL

Muku mučimo s ozljedama i izostancima, ali uvijek se nekako skrpamo i vjerujem da kvaliteta, pogotovo borbenost i zalaganje, neće zbog toga pasti. Žao mi je što smo prije sedam dana išli osakaćeni u Kaštel Stari, a tamo smo teško prolazili i kada smo bili u najjačem sastavu. Međutim, pokazali smo da možemo puno i domaćini su doslovce isčupali pobjedu iz naših ruku - kaže Marko Ličina, tehničar riječke momčadi. 



RIJEKA Ako se ijedna odbojkaška predstava u gradu na Rječini ove sezone može unaprijed proglasiti poslasticom za gledatelje onda su to susreti odbojkaša Rijeke i Mladosti Ribole Kaštele. Sva tri ovosezonska ogleda obilovala su uzbuđenjima i dobrom odbojkom, a nema sumnje da će tako biti i u četvrtom večerašnjem na Trsatu (20 sati, prijenos na Arenasportu), koji sobom nosi sobom veliki ulog. Kaštelani će u slučaju pobjede definitivno zacementirati drugu poziciju uoči doigravanja, Riječanima pak pobjeda donosi određene šanse da se domogne te pozicije kroz posljednja dva kola razigravanja.


Kaštelani u četvrti ovogodišnji dvoboj ulaze sa četiri boda prednosti, a Riječani s velikom željom da ponovo jesensku partiju kada su »pomeli« Dalmatince s trsatskog parketa. Doduše, Riječani su i prije sedam dana u Kaštel Starom imali sve u svojim rukama, no prokockali su čak tri meč lopte i na kraju se morali zadovoljiti utješnim bodom.


Improvizacija


– Nažalost ni mi, a ni oni nismo u onim najjačim, punim sastavima u kojima smo krenuli u sezonu – govori Marko Ličina, tehničar riječke momčadi. – Međutim, u kojem god sastavu igrali pružit ćemo sve od sebe u vjeri da ih možemo ugroziti. Nažalost, muku mučimo s ozljedama i izostancima, ali uvijek se nekako skrpamo i vjerujem da kvaliteta, pogotovo borbenost i zalaganje, neće zbog toga pasti. Žao mi je što smo prije sedam dana išli osakaćeni u Kaštel Stari, a tamo smo teško prolazili i kada smo bili u najjačem sastavu. Međutim, pokazali smo da možemo puno i domaćini su doslovce isčupali pobjedu iz naših ruku. Imali su domaćinsko suđenje što je donekle očekivano. Kaštela je ekipa s tri reprezentativca plus dva pojačanja stranca. Mi smo s druge strane prisiljeni improvizirati, neki igrači ne igraju na svojim pozicijama. Osim toga, Kaštelani uživaju i prednost u visini. Oni su možda na papiru favoriti, ali igra se na Trsatu i vjerujem da možemo ponoviti utakmicu iz prvoga dijela sezone.




A bila je to možda i najbolja ovosezonska partija odbojkaša Rijeke…


– Slažem se, bila je to naša najbolja utakmica – nastavlja Ličina. – Oni su očekivali novu pobjedu jer ih godinama nismo uspjeli dobiti, mali smo ih zatekli. I da ne bi bilo zabune, nisu oni tada igrali loše već smo mi igrali sjajno, diktirali smo tempo, iskoristili prednost domaćeg parketa. Vjerujem da će tako biti i ovoga puta.


Nema Jurčevića


Riječani bi u slučaju pobjede stigli na bod zaostatka od drugoplasiranih Kaštelana, a onda je sve otvoreno.


– Ako dobijemo Kaštelu sve je moguće, nisu Kaštelani sigurni da će uzeti sva tri boda u Osijeku… – napominje Ličina.


Neće biti libera Jurčevića, njegov prethodnik na toj poziciji Smiljanić još ranije je morao na poziciju primača. Riječkim odbojkašima dobro bi stoga došla i dodatna podrška s tribina, posebno iz razloga što ni ovoga puta neće biti kompletni.


– Imamo tu nesreću što je dvorana ogromna i kada dođe veći broj gledatelja, ona izgleda poluprazno. Uključili su se svi odbojkaški klubovi, najavili da će obustaviti treninge kako bi došli na tribine. Sigurno da će nam podrška dobro doći. Što se izostanka tiče, imamo nekoliko opcija za zamijeniti Jurčevića. Vidjet ćemo da li će se Smiljanić vratiti na libera ili će tu uskočiti netko drugi. Banko se vraća nakon ozljede, Janjanin se također polako vraća, a tu su i juniori… – rekao je Ličina.