Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke dočekuju na Trsatu nezgodne Siščane

Ivan Volarić

Bojan Janjanin i Luka Lasić u riječkom bloku/Foto Arhiva NL

Bojan Janjanin i Luka Lasić u riječkom bloku/Foto Arhiva NL

Poznajemo se jako dobro. To je rivalstvo koje traje godinama. Može biti svašta - upozorava Bojan Janjanin, 30-godišnji Karlovčanin u riječkim redovima



RIJEKA Današnjim susretom protiv Siska (17 sati) odbojkaši Rijeke vraćaju se na Trsat nakon dva gostovanja i polovičnog učinka što se, s obzirom na gromoglasne najave iz riječkih redova uoči prvenstva, ne može u potpunosti oslikati pozitivnim tonovima. Riječani su u prvenstvo ušli s jasno izraženim ambicijama, da mini ligu za prvaka dočekaju na čelnom mjestu ljestvice. Na tom tragu nanizali su pet pobjeda, a onda im se, baš kao i prošle sezone, dogodila crna rupa na istom mjestu (Nedelišće), protiv istoga suparnika (Centrometal). Jedina je razlika što su prošle sezone odabranici Velimira Liverića u Nedelišću prokockali svoje kup ambicije, a ove sezone doživjeli su prvi, i za sada jedini prvenstveni poraz, koji će sasvim sigurno još neko vrijeme stajati negdje u podsvijesti Bojana Janjanina i suigrača.


Gadno gostovanje


– Moglo bi se reći da nam je Nedelišće stvarno gadno gostovanje. Naši domaćini su igrali odlično, mi s druge strane nismo odigrali onako kako smo trebali. Njima je krenulo, jedno je slijedilo drugo i u konačnici je stigao poraz. U Varaždinu smo se vratili pobjedama. Malo smo se zbrojili, digli smo se na prijemu i servisu i odmah je to bilo puno bolje – govori iskusni, 30-godišnji Karlovčanin, čije usluge je trener Velimir Liverić češće koristio početkom ove sezone s obzirom na to da je prva dijagonala Luka Osojnak duže odsutan zbog ozljede skočnog zgloba.


Janjanin ga je više nego uspješno zamijenio, iako u nogama nema baš previše treninga budući da je ovaj diplomirani inžinjer geodezije zauzet poslovnim obavezama u rodnom gradu.


Nedostaje treninga




– Ove sezone igram češće budući da se na početku prvenstva dogodila Osojnakova ozljeda pa samo na toj poziciji morali kombinirati sa mnom i drugim igračima. Dajem koliko mogu, iako je teško biti konkurentan s jednim treningom tjedno. Imam posao u Karlovcu, a onda se spustim do Rijeke na trening i utakmicu – nastavlja Janjanin uoči utakmice sa Sišćanima u kojoj se očekuje da Riječani pokažu svoje pravo lice pred svojim navijačima. Mursa je u posljednjoj domaćoj pobjedi dosta namučila riječki sastav i poslala jasno upozorenje što se može dogoditi ako nisi pravi u svakom trenutku.


– Sa Siskom smo se sastali puno puta i poznajemo se jako dobro. To je rivalstvo koje traje godinama. Imaju dobrih igrača i mogu biti jako neugodni ako ih krene. Može biti svašta. Jasno, mi igramo na domaćem terenu pred svojom publikom. Imamo dobrih igrača, ciljamo na prvo mjesto, no utakmica protiv Sišćana je potpuno otvorena i može se svašta dogoditi.Kao što je i u susretu protiv Osječana rezultat mogao otići na drugu stranu da se Riječani nisu na vrijeme trgnuli i ostvarili priželjkivanu pobjedu.

– Naravno! Lopta je okrugla… Može se uvijek dogoditi loš dan i stvari mogu otići u neželjenom smjeru – upozorio je Janjanin.