Potvrda vrijednosti

Odbojkaši Rijeke bolji od Crvene zvezde u finalu turnira u Modriči

Kristian Sirotich

Luka Osojnak/Foto Arhiva NL

Luka Osojnak/Foto Arhiva NL

U finalu turnira odbojkaši Rijeke pobijedili su viceprvaka Srbije rezultatom 3:1 (25:21, 25:21, 23:25, 31:29)



RIJEKA Odbojkaši Rijeke pobjednici su jakog međunarodnog turnira odigranog jučer u Modriči, a organiziranog povodom obilježavanja 40 godina od kada su odbojkaši Modriče, predvođeni legendarnim Perom Božićem, osvojili svoj prvi naslov prvaka Jugoslavije. U finalu turnira momčad trenera Velimira Liverića pobijedila je Crvenu zvezdu, viceprvaka Srbije, rezultatom 3:1 (25:21, 25:21, 23:25, 31:29). Mjesto u finalu Riječani su izborili pobijedivši prije toga domaćina Modriču 3:0, dok su odbojkaši Crvene zvezde identičnim rezultatom bili bolji od Kaknja.


– Prvo moram naglasiti da Crvena zvezda nije bila u najjačem sastavu, ali to ne umanjuje ovu našu pobjedu jer i nama su nedostajali neki odbojkaši. Zadovoljan sam kako smo igrali, bila je odlična utakmica, borbena, igrali smo s jako puno želje, htijenja, a bilo je i sjajnih poena, naročito u četvrtom setu. Čestitke igračima, odigrali su jučer sedam setova u dvije utakmice, što za ovu fazu priprema nije nimalo lako. I svi ovi stari odbojkaši koji su došli na proslavu ove obljetnice rekli su da smo igrali odlično, a takve pohvale uvijek gode. Inače, turnir je bio besprijekorno organiziran – rekao je trener Velimir Liverić, koji je na turnir u Modriču vodio Pavlovića, Stanića, Ličinu, Donevskog, Osojnaka, Markovića, Lozića, Bogdanovića i Colnara.


Na turniru u Modriči nastupile su i odbojkašice Drenove predvođene trenerom Ilijom Matićem, koji je svoje prve odbojkaške korake napravio upravo u Modriči i čiji je otac Marko bio jedan od osnivača kluba koji je jučer slavio 40 godina od prve titule prvaka Jugoslavije. Drenova je svoje utakmice odigrala u obližnjem Odžaku, Riječanke su prvo pobijedile Odžak 3:0 (25:14, 25:18, 15:6), a nakon toga su bile bolje i od premijerligaša Modriče 2:1 (25:14, 25:18, 13:15). Drenova je igrala u sastavu: Lukežić, Stankovski, Ivić, Voloder, Lukašić, Kalinić, Petrović, S. Bušljeta, N. Bušljeta, Sabalić, Božić, Baličevac, Šahinović i Medved. (K. S.)