Trener odbojkaša

Liverić uoči večerašnjeg dvoboja: ‘Europa je nagrada, dečki su je igrama zaslužili’

Denis Frančišković

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Prvenstvo nam je najvažnije, a vjerujemo da ćemo ući i u finale Kupa Hrvatske. U Kupu CEV-a cilj je što bolje prezentirati Rijeku, PGŽ i Hrvatsku – ističe Liverić

RIJEKA Odbojkaši »Rijeke« sele se s kolosijeka na kolosijek. Kup Hrvatske, prvenstvo, Kup CEV-a… To je jesenski itinerer momčadi Velimira Liverića koja igrama u posljednje vrijeme skreće pozornost. »Bijelo-plavi« s Trsata u srijedu su odradili prvi ogled polufinala Kupa Hrvatske i nakon minusa od dva seta protiv »Siska« zaključili ga slavljeničkim petim setom. Stvorili su dobre temelje za prosinački finale, najvjerovatnije s kaštelanskom »Mladosti« koja je bila bolja od zagrebačke u gostima (0:3), a koja je upravo večeras (19.45) domaćin Riječanima u sklopu sedmog prvenstvenog kola. Obje ekipe su poravnate na diobi drugog i trećeg mjesta s tim da domaćini imaju utakmicu manje.– Raspored je jednostavno takav, 45 dana igrat ćemo u ritmu srijeda – subota. Zasad se dobro držimo, rotiramo desetak igrača, mijenjamo se i nadopunjujemo – kaže trener Velimir Liverić i nastavlja: – Dečki imaju uz to i dosta studentskih i privatnih obveza, ali svi vjerujemo da ćemo izdržati. Glede rezultata prvenstvo nam je ipak najvažnije. Vjerujemo i da ćemo 13. prosinca ući u finale Kupa Hrvatske. »Sisak« je i za »Mladost Ribola Kaštelu« bio neočekivano težak zalogaj u drugom prvenstvenom kolu kada su gosti iz Dalmacije slavili na gostovanju teže od očekivanog (2:3).




Odbojkašice Rijeke nakon domaćeg poraza od Mladosti (1:3) danas (18 sati) gostuju u Zagrebu kod tamošnjeg Olimpika u sklopu sedmog prvenstvenog kola. Riječanke pod dirigentskom palicom Kreše Jurića dobro su ušle u prvenstvo kao povratnice u elitu, u gornjem su dijelu ljestvice i imaju se čemu nadati. Olimpik je zasad sakupio pet bodova manje i ima polovičan učinak od tri pobjede i tri poraza.



– To samo dokazuje koliko ozbiljno treba pristupiti svakoj utakmici. Mi večeras nećemo biti kompletni, ali vjerujemo da ćemo dobro ući u utakmicu i kvalitetno odigrati. I jedni i drugi nadamo se i finalu Kupa. Bilo bi lijepo možda da se ono odigra čak i u Rijeci – dodaje Liverić.


Današnje gostovanje bit će i svojevrsna provjera uoči utakmice utprve utakmice prvog kola Kupa CEV-a ove srijede kada se Europa vraća na Trsat. Gost Riječana je ekipa »Jedinstva Bemax« iz Bijelog Polja. – Nakon 12 godina vraćamo se na euro scenu kada smo igrali turnirski u Sloveniji, dok je 2003. sličan turnir igran kod nas u Rijeci. Europa je nagrada igračima koji su u prošlom prvenstvu bili treći i sada će imati europsku premijeru. O protivniku ćemo saznati sa snimaka njihovih utakmica s »Nicosijom«, a imat ćemo i svježu snimku s utakmice s »Budvom«. Crnogorska liga? Pa ne znamo puno, klubova je puno manje nego u Hrvatskoj, uz »Budvu« predstavljaju vrh tamošnje odbojke – kaže trener Riječana koji se trude da organizacija te utakmice bude na što većoj razini. Cilj je što bolje prezentirati Rijeku, Županiju i Hrvatsku.– Pozivamo gledatelje da nas podrže u što većem broju. Dečki to zasužuju, a i riječ je o međunarodnoj sportskoj priredbi na kojoj je uvijek važno što bolje prezentirati svoj klub, grad i državu – zaključuje Liverić.