Derbi odbojkaša

Lasić i Bogdanović riješili trsatsku dramu u pet setova

Ivan Volarić

Detalj s trsatskog ogleda Rijeke i Murske/V. KARUZA

Detalj s trsatskog ogleda Rijeke i Murske/V. KARUZA



RIJEKA Utakmica 3. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Mursa 3:2 (25:17, 25:20, 20:25, 24:26, 15:8). Dvorana mladosti. Gledatelja: 100. Suci: Tatajana Kramar Šandl i Tin Vedriš (oba Zagreb).


RIJEKA: Pavlović, Stanić, Ličina 3, Lešić, Jurišić 10, Osojnak 20, Krmpotić 3, Lasić 12, Banko, Janjanin, Bogdanović 23, Smiljanić (L), Jurčević (L), Colnar.


MURSA: Bešlić, Brandić 11, Ilić 14, Kraljević, Gubić 4, K. Šućur 9, Šimunić 10, J. Šućur 2, Odobašić 1, Stanković 16.


Riječani su u peti set ušli s – 0:1. Ličina je istekom četvrtog seta izgubio živce, jedna lopta napucana nogom završila je na vrhu tribina. Ubrzo je semafor pokazao 3:1, potom 5:2, pa 7:5, a onda je kod vodstva domaćih 9:6 na servis stigao Luka Lasić. Tri asa zaredom definitivno su ubila svaku nadu borbenih i srčanih Osječana. Točku na i stavio je s tri uzastopna poena Davor Bogdanović. Iskoristio je prvu meč loptu – opalio je pobjednički as. Tata Zvonimir na osječkoj klupi ovoga puta morao je stisnuti ruku sinu u riječkim redovima. Davor je bio prvo ime u riječkoj momčadi (uz Osojnaka), uostalom zajedno s Lasićem razriješio je nakon dva sata igre trsatsku dramu u pet setova i derbi kola koji je u konačnici opravdao taj epitet. Doduše, baš ništa nije slutilo na to da će utakmica skrenuti u neizvjesne vode. Riječani su za 15 minuta riješili u svoju korist prvi set. Osječani su baš kao i u petom setu imali silnih problema na prijemu servisa, puno su griješili, a Riječani sve to objeručke prihvatili i rutinski dobili prvu dionicu. U drugoj su se već počeli naslućivati određeni problemi, posebno s sjajnim osječkim blokerima, ali ni u toj dionici Riječanima nije izmakao set. Riječka momčad imala je nakon 40 minuta 2:0 u setovima, a onda je krenuo preokret…




Utakmica 3. kola Prve lige odbojkašica: Drenova – Osijek 0:3 (14:25, 13:25, 14:25), Dvorana mladosti. Gledatelja: 50. Suci: Tin Vedriš i Tatajana Kramar Šandl (oba Zagreb). 


DRENOVA: Petrović, Šahinović, Barać, Kalinić, Ivić, Luketić, Matijević, Lukešić, S. Bušljeta, N. Bušljeta, Stankovsky, Medved, Siam.


OSIJEK: Dugandžić, Jurić, Karatović, Lovrić, Nikolić, Štebiha, Krivić, Grahovac, Verkas, Šimunec, Gadžić, Žulj, Jurić.


Odbojkašice Drenove doživjele su i treći uzastopni poraz, ovoga puta od vodećeg Osijeka, koji spada u red očekivanih. Podmlađeni riječki sastav prolazi kroz uobičajeni proces školovanja i skupljanja iskustva koji podrazumijeva poraze poput ovoga od Osječanki.


Ostali rezultati 3. kola: Zadar – Split 3:0, N. Gradiška – Kostrena (danas 17), Azena – Dinamo (danas 16 sati). Poredak: Osijek 9, Zadar 9, Dinamo 4, N. Gradiška 4, Kostrena 3, Split 3, Azena i Drenova bez bodova.



U trećoj dionici trener Velimir Liverić morao je početi na klupi tražiti svježe snage i odmoriti svoje udarne igrače i tu su stvari počele polako poprimati neke druge obrise. Silno borbeni Osječani počeli su odmicati, a Riječani sve teže pratiti njihov korak. Doduše, stigli su domaći na 19:21, no nisu imali ni snage ni koncentracije za preokret. Doduše, možda su podsvjesno osjetili da su ipak kvalitetnija momčad i da će u konačnici sve riješiti u četvrtom setu. I sve je slutilo upravo na takav rasplet. Liverićevi odabranici silovito su krenuli u četvrtu dionicu. Duet Osojnak – Bogdanović je lakoćom prolazio, solidan prijem jamčio je miran napad. Riječani su vodili 17:12, pa 20:16, sve je mirisalo na rutinsko privođenje seta kraju. No, borbeni Osječani se nisu mirili s takvim scenarijem. Ilićeve lopte sve češće su završavale kraj riječkoga bloka u polju, a s druge strane pokušaji riječkih pucača u osječkom bloku. Osječani su iskoristili drugu set loptu, zapravo Osojnak je kod 24:25 jednu tešku loptu poslao u mrežu. Istu onu koju je Ličina od muke lansirao na tribine za uvod petoga seta…


U ostalim susretima 3. kola postignuti su sljedeći rezultati: Centrometal – Rovinj 3:0, Mladost RK – Split (danas 17), Mladost – Sisak 3:0. Poredak: Rijeka 7, Mursa 7, Mladost 6, Centrometal 6, Mladost RK 4, Split 1, Rovinj i Sisak bez bodova.