MOK Rijeka

IVAN LOZIĆ Vjerujem da nas ovaj poraz neće poremetiti

Denis Frančišković

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Puno smo griješili na servisu, tu nismo bili pravi. Generalno smo napravili puno pogrešaka i na neki način olakšali Splićanima da dođu do tri boda - kaže Lozić



RIJEKA – Odbojkaši Rijeke poskliznuli su se već na prvoj ovogodišnjoj stepenici, jadranski derbi sa Splitom ovaj se put pretvorio pomalo u jednosmjernu ulicu (0:3). Gosti predvođeni izvrsnim Igorom Omrčenom od početka su pokazali da su na Trsat došli po bodove i svoju šestu pobjedu za redom, što su na kraju i ostvarili.


Sasvim zasluženo. Omrčen je, pokazalo se, ipak dimenzija više za ostatak ligaških igrača, pojačao je Splićane do te mjere da se na kraju opravdano planiraju uključiti u borbu za play-off. Uz to, gosti su pokazali i svoju širinu zapaženim izvedbama Skočića, Ivana Ćosića, Glaudrića…


S druge strane, Riječani su poprilično zakazali na servisu, a i na prijemu je bilo teško nakon Omrčenovih i Skočićevih servisa. Kao i nekoliko puta do sada iskočio je Ivan Lozić, u riječkim redovima s najboljim napadačkim učinkom od 19 poena. Pratio ga je Davor Bogdanović s 12 poena. Na kraju su Riječani imali i bolji napadački učinak (42/35), ali Splićani su jednostavno bili bolji u svim ostalim segmentima igre.


Dobitna formula




– Bila je to teška utakmica za nas, znali smo, a sada i vidjeli koliko su Splićani pojačani velikim Igorom Omrčenom. Moram priznati da smo mislili da ćemo biti više kompetentni i bolje parirati gostima. Željeli smo pružiti bolji i kvalitetniji otpor i ući u neki egal što se tiče poena u setovima i samih setova.


I da idemo na pobjedu. No, kad se lomilo i kad je trebalo, Omrčen je maksimalno povukao. Ništa, ostaje nam da i dalje radimo i nastojimo biti što bolji – kaže Ivan Lozić, izrazito probojan na mreži, koji je Riječane držao u priključku.


Priznaje da je njegova momčad imala velikih problema sa servisom, ali i da je bilo puno neforsiranih pogrešaka.


– Puno smo griješili na servisu, tu nismo bili pravi. Ali, generalno smo napravili puno pogrešaka i na neki način smo olakšali Splićanima da dođu do tri boda. Vjerujem da nas ovaj poraz neće poremetiti. Sve je na nama, samo puno rada, motiva ne nedostaje. Optimist sam, želimo ostati na jednom od prva dva mjesta koja vode u play-off – dodaje Lozić.


Riječane već u sljedećem kolu čeka novi derbi, sudar s osječkom Mursom, koja ima tri boda i utakmicu manje koju igra s Centrometalom u srijedu. U prvom susretu momčad Velimira Liverića tijesno je slavila 3:2.


– Osječko gostovanje bit će također teško i zahtjevno. Dobili smo ih doma 3:2 i sigurno će opet biti napeto, a naravno puno ovisi o našem pristupu. Osječani su jaki kao kolektiv, dobra su momčad. Imaju dva, tri igrača koji vuku ekipu, no vjerujem da ćemo naći dobitnu formulu i zaustaviti ih – kaže Ivan koji je igrao za juniore Vojvodine, u Spartaku iz Subotice i u Novom Sadu, a priključio se Riječanima na početku ove sezone.


Play-off


Kakvim ga se dojmila hrvatska liga koja je slabija od srpske koja gaji poseban kult reprezentacije?


– Kvaliteta odbojke je dosta dobra. Barem iz moga kuta gledanja i očekivanja. Vidjet ćemo kako će se sve dalje razvijati, dolaze sve jače i jače utakmice te play-off. Bit će još bolje i neizvjesnije. Mi se nadamo najboljem. Krajnji domet? Za početak ulazak u play-off i u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Tu nam je opet prepreka Split, ali u gostima. Što je, tu je. Na nama je da se borimo i budemo što bolji – tvrdi Lozić.


Na Kvarneru se zasad snašao iznad očekivanja.


– Što se tiče uvjeta i ekipe, jako je lijepo i dobro. Grad je lijep, nemam nikakve zamjerke. Dečki su me prihvatili na najbolji mogući način. Za blagdane sam bio doma, odmorio sedam dana, ali odmah smo prionili poslu jer smo znali da nas čeka jaki Split. Na nama je samo da što bolje treniramo, ostalo će doći – zaključuje Lozić.