EP odbojkašica

Hrvatske odbojkašice vjeruju da mogu iznenaditi favoriziranu Tursku

Hina



ANKARA Hrvatske odbojkašice u nedjelju će od 18.30 sati u Ankari igrati susret osmine finala Europskog prvenstva protiv domaćina Turske, a ozračje u ekipi uoči tog susreta je optimistično iako su igračice svjesne kako je Turska favorit.


«Odradile smo jako dobar posao u grupi iako i dalje žalimo za utakmicom protiv Azerbajdžana gdje smo mogle uzeti sva tri boda, a ne samo jedan. Tada bi nam put bio lakši, međutim vrlo optimistično i ambiciozno ulazimo u susret sa Turskom. Znamo da nas očekuje paklena atmosfera pred više od deset tisuća turskih navijača koji su za odbojku fanatici. Usudila bih se reći da imamo šanse za pobjedom. Igrali smo nedavno protiv Turske na Gloria Cupu i znamo da uz dobru pripremu i malo svježine možemo napraviti veliko iznenađenje«, izjavila je Lucija Mlinar.


Hrvatska je u skupini C igranoj u Budimpešti zauzela treće mjesto s tri pobjede i dva poraza, dok je Turska u skupini A bila druga s četiri pobjede i porazom od branitelja naslova Srbije.




«Možemo biti zadovoljni s prvim dijelom Europskog prvenstva. Pobjedili smo ekipe koje smo morali pobjediti iako te utakmice nisu bile lagane. Prvenstveno mislim na Rumunjsku i Mađarsku. Za Estoniju su nam govorili da je lak protivnik, no itekako i ona je pokazala da je ozbiljna mlada ekipa i da ima uigran sustav. Šteta je što nismo bolje iskoristili utakmicu protiv Azerbajdžana, odnosno mogućnost u četvrtom setu kada smo imali dvije set lopte i u petom setu da zatvorimo meč kada smo imali 10-7. No, dobili smo još jedno dodatno iskustvo. U Tursku idemo po pobjedu, ne idemo se predati. Igrat ćemo hrabro i borbeno. Turska je favorit u ovome susretu. Igra na domaćem terenu pred deset tisuća ljudi. Dat ćemo sve od sebe i iskorisiti svaku priliku da ih izbacimo i plasiramo se u četvrtfinale što bi bila prava senzacija«, zaključio je Frane Žanić, stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza.