Otvaranje prvenstva

Drenovi derbi na startu: Riječke odbojkašice za 70 minuta svladale Kostrenu

Ivan Volarić

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



RIJEKA Utakmica 1. kola Prve lige odbojkašica: Drenova – Kostrena 3:0 (25:16, 25:23, 25:15). Dvorana Dinko Lukarić. Gledatelja: 100. Suci: Kušlje i Mikuličić (oba Rijeka).


DRENOVA: Petrović, Šojat 1, Buljat 6, Živković 8, Žarković 10, Matijević 2, Kesten 3, Bušljeta (L), Čargonja 3, Pavličić 5, Mavrinac (L), Kalebić 13.KOSTRENA: Hodak (L), Malec, Milunović 11, Knežević 3, Murgić, Curać 2, Grujić 6, Brčić 11, Rajković, Bačić (L), Kregar 10, Bucich.

Točno 70 minuta igre trebalo je odbojkašicama »Drenove« da stignu do pobjede u derbiju nad susjedama iz Kostrene na otvaranju novoga prvenstva. Na kozalskom parketu na kraju je slavila ekipa koja je puno manje griješila i u ključnim trenucima utakmice zadržala prisebnost i koncentraciju. Naime, u drugom setu činilo se da će utakmica skrenuti u neizvjesne vode.


Do tada usamljenoj Kristini Kregar u redovima gošći pridružile su se Tina Milunović i Dina Brčić. Kostrenjanke su povele 18:13, djelovale razigrano i uvjerljjivo sve dok se u njihovoj igri ponovo nisu počele javljati problemi na prijemu servisa koji su ih pratili tijekom cijele utakmice. Lucija Pavličić je asom izjednačila na 18:18, a ubrzo je proradio riječki blok koji je zaustavio nekoliko pokušaja Milunovićke. S izgubljenim drugim setom kostrenske nade su potopljene. Ivana Kalebić i društvo u trećem setu su servisima Anja Žarković brzo otišle na 7:0, a onda i nedostižnih 9:1.