Glavna utrka

Veslanje: Damir Martin drugi na Croatia Openu

Hina

Reuters

Reuters



 Srebrni hrvatski veslački olimpijac Damir Martin osvojio je drugo mjesto u subotnjoj utrci samaca na Croatia Openu, a pobijedio je srbijanski reprezentativac Marko Marjanović (6:48.80) za kojim je naš ponajbolji veslač zaostao 1.73 sekunde.


U glavnoj utrci prvog dana međunarodne regate na zagrebačkom Jarunu treći je na cilj stigao Aleksandar Filipović (Smederevo, Srbija), a četvrti David Šain iz osječkog Iktusa.»Zadovoljan sam nastupom, rezultatski gledano – to je za desetak sekundi bolje od onoga čemu sam se mogao nadati prošlog tjedna. Uživao sam u utrci i u svakom zaveslaju, ostvario sam tempo od 33 zaveslaja u minuti, računao sam da u sadašnjem stanju pripremljenosti mogu dosegnuti 30. Marjanović je bio odličan, pokušao sam mu parirati, no on je imao odgovor za sve moje napade«, rekao je Damir Martin.

Ipak, najbolji hrvatski samac i olimpijski doprvak s optimizmom gleda na nadolazeću sezonu:


»Tih 6:50.53 je vrijeme koje pokazuje da mogu još puno napredovati u formi, samo trebam nadoknaditi ‘rupe’ iz pripremnog ciklusa. Zato smo se trener Šuk i ja odlučili za nastavak priprema i propuštanje prve regate Svjetskog kupa u Beogradu početkom lipnja, odnosno uključivanje u Svjetski kup tek na drugoj regati, tri tjedna kasnije u Ottensheimu kod Linza.«U nedostatku braće Sinković, srbijanska posada Vasić – Beđik uvjerljivo je trijumfirala u disciplini dvojaca bez kormilara, a njih je Martin Sinković smatrao favoritima i da su naši olimpijci nastupili, s obzirom na okolnost Valentove ozljede. No, gotovo jednako uvjerljivo trijumfirala su i osječka braća Patrik i Anton Lončarić u istoj disciplini juniorske konkurencije.Gusarovke Maura Mrduljaš i Jelena Perović stigle su prve u finalu dvojaca na pariće mlađih juniorki. Trešnjevkine uzdanice iz četverca na pariće (juniorske prvakinje 2017.), Izabela Krakić i Josipa Jurković, osvojile su druga mjesta u konkurenciji ženskih samaca – juniorki, odnosno seniorki B. Drugoplasirani su bili i članovi zadarsko-šibenskog dvojca bez kormilara Leon Mikulić i Filip Frane Garma u konkurenciji seniora B. Veteranka Marcela Milošević bila je treća u konkurenciji ženskih seniorskih samaca, iza svjetske prvakinje, Austrijanke Magdalene Lobnig, i 14 sekundi sporije joj sestre Katharine. Negdašnja perjanica našeg lakog veslanja, Luka Radonić, bio je najbrži u B finalu za samo sedmo mjesto na regati.Završni dan regate (nedjelja) donosi zanimljive utrke u tzv. većim čamcima, poglavito u četvercima, ali bit će još uzbuđenja i u utrkama dvojaca. Pod povećalom je nastup velolučkih sestara Jurković, članica VK Trešnjevka.