Ivan Krapić

Vaterpolisti uoči Svjetsko prvenstva: Sukno je naš Messi

Igor Duvnjak

LETVICA VISOKO PODIGNUTA – Ivan Krapić /arhiva NL

LETVICA VISOKO PODIGNUTA – Ivan Krapić /arhiva NL

Sandro Sukno je naš najbolji igrač i kapetan. Kada njega nema, to vam je kao da postavite »Barcelonu« bez Messija, toliko nam je Sandro bitan – kaže Ivan o najvećem upitniku za Mađarsku



Hrvatska vaterpolska reprezentacija »sitno broji« do Svjetskog prvenstva koje se igra u Budimpešti od 16. do 30. ovog mjeseca. Reprezentativci se nakon kratkog predaha okupljaju večeras u Zagrebu, u subotu putuju za Mađarsku.


– Predah je dobrodošao. Naporno smo radili i napravili sve, kao što je i rekao izbornik. Turnirom u Siracusi smo okončali ovaj ciklus rada – kaže Ivan Krapić, Riječanin koji igra za napuljsku »Acquafrescu«. U Rijeci je nakratko stigao izvesti na kupanje sinove Niku od sedam i Mateja kojem su dvije godine. – Sada počinje »fina glazura« u Zagrebu, dočekat ćemo SP maksimalno spremni.


Na nedavnom turniru Hrvatska je u Siracusi potopila SAD i Australiju, u finalu izgubila od Talijana.





Ivan Krapić, kapetan najtrofejnije generacije u povijesti Primorja EB, pomno prati što se događa na Kantridi.


– Tih šest sezona kada je predsjednik bio Predrag Sloboda bilo je najuspješnije razdoblje u povijesti kluba. Taj period u kojem smo osvojili niz trofeja sada je završen, počinje novo razdoblje. Meni je izuzetno drago vidjeti na klupi Igora Hinića, a na upravljačkim funkcijama bivše igrače Baraća, Burburana, Šimca… To su sve klupske legende koje su »Primorju« puno dale, a puno će mu još i dati. Trebat će im vremena jer ekipa se stvara ispočetka. Želim da ih javnost podrži, znam po sebi kako je mladima, nije isto igrati samo pred rodbinom ili pred navijačima. Uz kvalitetan rad s Hinićem i njegovim stručnim stožerom, siguran sam da nema straha za budućnost kluba – smatra Krapić.



Siracusa dobrodošla


– S Amerikancima, a pogotovo s Australijom smo sve vrijeme »stajali« odlično na terenu. Apsolutno smo dominirali. U finalu s Talijanima smo dominirali tijekom prve dvije četvrtine. Imali smo igru i rezultat, ali smo u drugom poluvremenu malo pali. Oni su iskoristili neke naše, nazovimo gluposti koje su bile posljedice možda umora, a možda i pada koncentracije. Sveukupno, opravdali smo očekivanja, turnir nam je dobrodošao da vidimo gdje smo i na čemu moramo raditi. Susret s Talijanima nas može dočekati u četvrtfinalu SP-a, stoga nam je utakmica dobrodošla.


Reprezentacija se priprema bez glavne zvijezde Sandra Sukna, navodno će se danas znati hoće li ozlijeđeni igrač biti među putnicima za Budimpeštu.


– Sukno je naš najbolji igrač i kapetan momčadi. Za nas je velik hendikep kad ne igra, no sve vrijeme bio je s nama. Sama njegova prisutnost nam donosi izuzetno puno. Kada njega nema, to vam je kao da postavite »Barcelonu« bez Messija, toliko nam je Sandro bitan – tvrdi Krapić.


U svjetskom vrhu


Iza igrača je naporan rad, a kao i uvijek pred njima velika očekivanja.


– Svakako da javnost puno očekuje od nas što je i normalno. Uostalom, finalisti smo prošlih Olimpijskih igara i aktualni viceprvaci svijeta. Prirodno je da su očekivanja velika, tako mora i biti. Objektivno, kada je riječ o našoj kvaliteti, mi smo u svjetskom vrhu proteklih godina. Siguran sam da i ove godine spadamo u taj vrh. Kada se na velikom natjecanju dođe do polufinala, onda je to pitanje trenutne forme, dana, ambijenta te svega drugoga. Mi kao Hrvatska, uvijek idemo po medalju, a kojeg će sjaja ona biti, to ovisi o raznim faktorima. U svakom slučaju imamo kvalitetu za svjetski vrh – zaključuje Krapić.