LEN Europa kup

UVJERLJIVA POBJEDA Hrvatski vaterpolisti svladali Crnu Goru s 10-5

Hina

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

I u drugom nastupu na premijernom izdanju finalnog turnira LEN Europa kupa u Rijeci hrvatski vaterpolisti bili su uvjerljivi te svladali reprezentaciju Crne Gore sa 10-5 (3-1, 2-1, 4-3, 1-0) čime su se zadržali na vrhu ljestvice skupine B s dvije pobjede



RIJEKA I u drugom nastupu na premijernom izdanju finalnog turnira LEN Europa kupa u Rijeci hrvatski vaterpolisti bili su uvjerljivi te svladali reprezentaciju Crne Gore sa 10-5 (3-1, 2-1, 4-3, 1-0) čime su se zadržali na vrhu ljestvice skupine B s dvije pobjede.


Strijelce Hrvatske predvodio je Maro Joković sa četiri pogotka. Dva gola postigao je Ante Vukičević, a po jedan Loren Fatović, Ivan Buljubašić, Josip Vrlić i Javier Garcia. Za Crnu Goru dva je pogotka postigao Đurđić, a po jedan Brguljan, Radović i Spaić.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA





»Odigrali smo vrlo korektnu utakmicu, ne mogu reći da je bila odlična. Primili smo dva, tri slučajna gola. Obrana je bila odlična, napad u redu, osim igrača više. Tu smo upali u jednu rupu, nismo iskoristili četiri, pet igrača više zaredom. Najvažnije je bilo pobijediti, a uspjeli smo čak pobijediti i s većom gol-razlikom nego Srbija«, rekao je nakon dvoboja izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak.


U posljednjem dvoboju u skupini B Hrvatska će u subotu, od 19 sati, igrati protiv Srbije.


»Čeka nas veliki meč. Uvijek teška utakmica dvije najjače reprezentacije svijeta. Novi meč s njima, nova utakmica puna neizvjesnosti i vrhunskog vaterpola. Igramo kod kuće i svim srcem ćemo željeti pobijediti. Hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo. Ja sam optimist i vjerujem u svoju momčad«, zaključio je Tucak.


U prvom dvoboju 2. kola u skupini A, Italija je u petak svladala Mađarsku sa 10-5.