Tužan skup na Kantridi

U trofejnoj sali Primorja 08 održana komemoracija za Igora Koprivnikara

Igor Duvnjak

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Vojko Obersnel/Foto R. BRMALJ

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Vojko Obersnel/Foto R. BRMALJ

Otišao je još jedan velikan riječkog sporta, ne samo sporta, neumorni entuzijast – konstatirao je gradonačelnik Vojko Obersnel.



RIJEKA Nema više Igora Koprivnikara, riječki sport, ali i društveni život grada su siromašniji za jedno veliko ime. O tome je svjedočeno i na komemoraciji ovom slavnom čovjeku održanoj u trofejnoj sali Primorja 08 na Kantridi na kojoj su bili nazočni brojni uglednici na čelu s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom te sportske zvijezde, trofejna vaterpolska imena Samir Barać, Zoran Roje, Igor Hinić, Damir Glavan, dugogodišnji bivši direktor riječkih vaterpolista Damir Radonić, istaknuti međunarodni sudac Albert Brala, nekadašnji europski atletski prvak na 800 metara i kasniji dugogodišnji istaknuti sportski i politički funkcioner Luciano Sušanj i brojni drugi. Svima je u mislima i u sjećanjima višedesetljetno druženje sa Igorom Koprivnikarom, čovjek koji je kroz silna desetljeća kao igrač, a onda kao funkcioner, pisao lijepe stranice povijesti riječkog sporta.


– Okupili smo se kako bismo se još jednom sjetili velikana našeg društva Primorja 08 i ovdašnje šire zajednice – rekao je na početku komemoracije Darko Ćuruvija, predsjednik Primorja 08. – Predano je radio u sportu, isto kao i u Klubu Sušačana, te u ondašnjem Brodoprojektu. Bio je veliki čovjek, vaterpolist je postao još 1948. godine, osim toga bavio se rukometom, košarkom, obavljao je brojne časne dužnosti, a za svoj doprinos je primio brojna velika priznanja od kojih je posljednji državna nagrada Franjo Bučar.


– Otišao je još jedan velikan riječkog sporta, ne samo sporta, neumorni entuzijast – konstatirao je gradonačelnik Vojko Obersnel. – Surađivali smo pri izgradnji kompleksa ovih bazena i nema boljeg mjesta od ovoga za oproštaj od njega. On bi i danas s užitkom slušao ovu vrevu. Njegovo poznavanje plivanja i vaterpola itekako je pomoglo u saznanju kakav nam bazen treba biti. Njegov doprinos razvoju sportova je ogroman kao i u izgradnji bazena. Nije čudo da je ostvario uspjehe i kao gospodarstveni u Brodoprojektu. Kao veliki entuzijast je osobno donosio vrlo ponosno nove brojeve Sušačke revije u gradsku upravu. Pamtit će ga brojne generacije sportaša, pamtit ćemo ga sa štovanjem.