Subotnji uzvrat

Roje: Mladost je favorit, ali to ne znači da mi ne bismo mogli pobijediti i ići na treću utakmicu

Igor Duvnjak

Igrač više, problem više – Vaterpolisti Primorja EB i trener Igor Pezelj / Foto D. JELINEK

Igrač više, problem više – Vaterpolisti Primorja EB i trener Igor Pezelj / Foto D. JELINEK

Razlika u kvaliteti nije toliko velika da mi ne bismo mogli pobijediti i ići na treću utakmicu u Zagreb – govori Zoran Roje, dugogodišnji sportski direktor Riječana



RIJEKA – Vaterpolisti »Mladosti« i dalje naplaćuju dugove »Primorju Erste banci«. Nakon višegodišnje dominacije riječkog kluba nad njima, sada ih višestruki prvaci Europe potapaju i na svom i na riječkom plivalištu. Ove sezone su ih matirali u sva četiri ogleda, od kojih je posljednji u prvoj polufinalnoj utakmici play – offa hrvatskog prvenstva itekako bolan za riječku momčad, jednako onome kada su ih »mladostaši« svladali u zavšnici hrvatskog Kupa. Gosti iz Rijeke su »plesali samo jednu četvrtinu«, onu prvu koju su dobili zaveslajem razlike. Domaćini su nakon toga naglasili svoju dominaciju pobjedom od čak četiri gola razlike, dodavši u ionako pune spremnike novu dozu samopuzdanja uoči subotnjeg riječkog uzvrata. Dovoljno je reći da u finale ide momčad koja ostvari dvije pobjede, jednostavno rečeno kapetanu Riječana Ivanu Buljubašiću i suigračima pobjeda je imperativ.


– Naš početak utakmice je uglavnom bio dobar. U igru smo ušli dobro, koncentrirano, ravnopravno smo se držali s »Mladosti«, vodili smo – kaže Zoran Roje, višegodišnji sportski direktor »Primorja EB«. – Odjednom se dogodio pad koncentracije, nedostajalo nam je ideja u završnici. Karakteristično je da u ključnim trenucima nismo realizirali igrača više, ukupna realizacija nam je bila 6-0. Da smo u tim situacijama zabili dva-tri pogotka, ti golovi bi nas do kraja utakmice držali u neizvjesnom rezultatu.


Riječka momčad nema vremena za plakanje nad propuštenim prilikama, nalazi se pred imperativom pobjede u subotnjem uzvratu što se igra na Kantridi od 19 sati. Poraz bi značio kraj sezone za riječke »kapice«.




– Gledajući ovosezonske rezultate naših utakmica, »Mladost« je favorit. U ovom trenutku igraju bolje od nas, međutim ja smatram da razlika u kvaliteti nije toliko velika da mi ne bismo mogli pobijediti i ići na treću utakmicu u Zagreb. Naravno da ćemo svi skupa ostvariti svoj maksimum, odigrati najbolje kako znamo i umijemo želeći ostvariti pobjedu.