Finale play-offa za vaterpolskog prvaka

Riječani pobijedili Jug CO: Primorjaši imaju meč loptu

Igor Duvnjak

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA “Primorje EB” je u posljednjoj  minuti dobilo igrača više a Petar Muslim je zakucao loptu  mrežu za konačnih 9:8. Gosti su međutim na drugoj strani izborili igrača više ali  Frano Vićan je u dva navrata s igračem manje obranio pobjedu. Nakon svega “Primorje EB” je “iskoristivši servis” steklo meč loptu i razdraganim navijačima,  koji su na nogama dočekali kraj velikog derbija poručilo ugodnu činjenicu da već u srijedu u Gružu mogu obraniti naslov prvaka.  Riječka momčad vodi 2:1 u pobjedama i treba joj još jedan pun pogodak.


Petar Muslim si je otvorio utakmicu po svojim najboljim željama, dvama početnim  golovima je razveselio svoje simpatizere u nepune prve tri minute velikog derbija. Dok je domaća agresivna obrana zatvarala prilaze Frani Vićanu a on sam zaustavljao gostujuće prijetnje izdaljine “sedmica” branitelja naslova je nadmudrivala Marka Bijača prvo s igračem više a onda nakon brze polukontre. Bez obzira što je Marko Macan smanjio zaostatak trenera “Juga CO” Vjeku Kobeščaka su brinule neke stvari u igri njegove momčadi te je nakon neiskorištene kontre Paula Obradovića i potom nastale pukotine u obrani “jugaša”.Iako ih domaćini nisu iskoristili, tražio je minutu odmora. Njegove sugestije su imale efekta, djelovale su na učinak obrane i napada “jugaša”. Nakon što su se ovi obranili s igračem manje Macan se reprizirao u napadu s dva metra. Niti to međutim nije pomoglo gostima da budu poravnati na prvom odmoru jer ih je petnaestak sekundi prije kraja četvrtine matirao reprezentativac Anđelo Šetka. Obradoviću su dostajale samo dvije minute nastavka da bi se iskupio za prijašnje propuste i kraj nemoćnih  čuvara vratio utakmicu u rezultatski egal. Odgovorio mu je njegov donedavni suigrač Ivan Buljubašić a onda je Paula pomilovao Muslim nakon što je gostujući as skrivio peterac. Domaći reprezentativac je propustio priliku udvostručiti vodstvo svoje ekipe jer je iz najstrože kazne pogodio prečku iznad Bijača. Po nepisanom sportskom pravilu  o kaznama za promašaje,gosti su izjednačili i treći put. “Primorjaše” je pak odjednom prestala “ići karta” u napadu, domaći navijači su uzdisali poslije neiskorištenih prilika Cosmina Radua i Šetke nakon kojih su veliki rivali ostali poravnati na “poluvremenu”.  Niti to nije dugo trajalo, kako je nastavljen domaći napadački post, gosti su  drugi dio započeli svojim prvim vodstvom koje je ostvario Ivanković. Uz loš učinak s igračem više od samodvije iskorištene prilike od šest pokušaja domaći su se odjednom našli u itekako delikatnoj situaciji kada ih je Obradović ostavio na dva zaveslaja zaostatka, 7:5 nešto više 11 minuta prije kraja utakimice. Srećom po njegove suparnike Obradović je uskoro morao iz igre radi tri prekršaja od kojih je onaj posljednji bio skrivljeni peterac. Nakon nove skrivljene najstrože kazne iz igre je morao i Macan s tri prekršaja, ali domaći  reprezentativac  je nažalost po svoju momčad od ta dva peterca realizirao samo prvi, drugi mu je obranio Marko Bijač naglašavajući negativan trend “primorjaša” u drugoj i trećoj četvrtini. Prekinuo ga je Antonio Petrović ostvarivši već peto izjednačenje u ovom uzbudljivom duelu. On je međutim morao van nakon trećeg prekršaja  a publika je ubrzo vidjela i šesto izjednačenje na samo 2,43 minute do kraja.  Frano Vićan je međutim obranio zicer Bicariju a Muslim je potom donesao važnu pobjedu prvacima u infarktnoj završnici u kojoj su prvaci s Kantride pokazali jače živce i veću kvalitetu. 

Primorje EB – Jug CO 9:8


Treća utakmica finala play offa za hrvatskog vaterpolskog prvaka Primorje Erste banka – Jug Croatia osiguranje  9:8 (3:2, 1:2, 2:3, 3:1). Plivalište na Kantridi. Gledatelja 1200. Suci Nenad Periš (Split), Joško Prančić (Slit). Delegat Alen Pešušić (Zagreb), supervizor Mlađan Prvan (Split).




PRIMORJE ERSTE BANKA: Vićan, Burić, Radu, Krapić 1, Peroš, Sukno 1, Muslim 3, Petrović 1, Vrlić, Elez, Šetka 2 (1), Garcia, Lazović, Buljubašić 1.


JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač, Macan 2, Bošković, Janović 2, Younger, Fatović 1, Marković, Bušlje, Visković, Bautović, Bicari, Obradović 2, Popadić- Batina, Ivanković 1.


Igrač više: Primorje EB 9(4), Jug CO 10(5). Tri osobna prekršaja: Obradović (Jug CO) u 22. minuti, Macan (Jug CO)  u 23. minuti, Petrović (Primorje EB) u 26. minuti, Garcia (Primorje EB) u 28. minuti, Bušlje (Jug CO) u 32. minuti. Peterci: Primorje EB 3(1),Jug CO 0.