Promjene na čelu riječkog vaterpolo kluba

Primorje EB: Zoran Jukica naslijedio Predraga Slobodu, koji ostaje pomagati klubu

Denis Frančišković

Jednoglasno – Brze i očekivane odluke skupštinara »Primorja EB«

Jednoglasno – Brze i očekivane odluke skupštinara »Primorja EB«

Završili smo lijep ciklus koji je možda trebao trajati i duže. Neću pobjeći, pomagati ću koliko budem mogao, a vjerujem da je budućnost kluba svjetla – rekao je Sloboda



RIJEKA – Zoran Jukica, predsjednik Sportskog društva »Primorje 08«, sukladno najavama, preuzeo je sinoć i dužnost prvog čovjeka Vaterpolo kluba »Primorje EB« naslijedivši na kormilu Predraga Slobodu, najtrofejnijeg čelnog čovjeka u povijesti kluba. Sloboda je nakon i službeno podnešene ostavke očekivano na kraju dobio veliki pljesak za sve zasluge koje su posljednjih godine vinule »Primorje EB« u svjetsku vaterpolsku elitu i promovirale Rijeku, ali i Hrvatsku na vaterpolskoj karti svijeta. Jednoglasno je počašćen funkcijom doživotnog počasnog predsjednika kluba, a znakovito je poručio kako ostaje uz »Primorje EB«!


– Završili smo jedan lijep ciklus koji je možda trebao trajati i duže, međutim došlo je do sukoba interesa u Nacionalnom vijeću za sport i HVS-u gdje sam predsjednik pa je odlučeno da bi bilo najbolje da odstupim – ustvrdio je Sloboda i dodao: – Neću pobjeći, pomagati ću koliko budem mogao, a vjerujem da je budućnost kluba jako svjetla. Hvala svim onima koji su sudjelovali u ovako lijepim rezultatima koje smo ostvarili.


Zoran Jukica izabran je da odradi nastavak Slobodinog mandata do kraja 2017. godine. Priznaje da neće biti lako…




– Hvala svima na podšci, velika je čast ova funkcija. Teško je odmah sada pričati o budućnosti nakon svih ovih fenomenalnih rezultata u posljednjem razdoblju. Teško će to biti ponoviti, ali imamo mlade koji su jamac naše budućnosti. Posebo hvala Predragu što i dalje ostaje s nama – rekao je Jukica, a Igor Načinović, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu uime Grada još jednom zahvalio dosadašnjem čelniku »Primorja EB« i aktualnom HVS-a.


– Hvala Slobodi što nam je omogućio da šest godina gledamo vrhunski vaterpolo. Jukici i ekipi predstoji težak posao, ali svi vjerujemo da ćemo se i dalje radovati uspjesima – kazao je Načinović.


Financijsko izvješće za prošlu sezonu podnio je direktor Damir Radonić i informirao o ukupnim prihodima od 6.6 milijuna kuna te nešto većim rashodima od oko 6.78 milijuna kuna. U nazočnosti 39 od ukupno 67 skupštinara Igor Pezelj, novi trener seniorske momčadi podio je izvješće o radu prve ekipe ustvrdivši kako su osvojena tri druga mjesta (Kup, PH, Regionalna liga) te četvrto u Euroligi, a od 51 utakmice seniori su ih dobili 43 uz tri remija i pet poraza.


»Primorjaši« se iznova mogu podičiti i zapaženim rezultatima mlađih dobnih kategorija. Voditelj škole vaterpola Željko Tonković podnio je izvješće o radu mlađih uzrasta koji su sudjelovali na deset završnica u pet kategorija te devet puta završili u polufinalima što je nastavak uspješnog trenda. Zapažene su bile i vaterpolistice pod vodstvom Darka Ažića, u Kupu je osvojeno treće, a u prvenstvu izvrsno drugo mjesto.