Velika šteta

Olujno jugo je poput tsunamija prošlo kroz Veslački dom Jadrana na Delti

Ivan Volarić



RIJEKA Olujno jugo nije poštedjelo ni sportaše. Veslački dom Jadrana na ušću Rječine na Delti u utorak ujutro izgledao je kao da je kroz njega prošao tsunami! Predsjednik Veslačkog kluba Jadran u grubo je izbrojao pedesetak tisuća kuna štete, ali neke stvari je nemoguće izraziti novcem kao što je arhivska građa kluba koja je stradala u poplavljenoj klupskoj prostoriji.



– Jugo je bacalo more u naše hangare koji su zatvoreni metalnim vratima. Voda je probijala unutra, stigla je i do naših čamaca. Imamo po visini posložene čamce, one koji su bili nisko voda je pobacala po hangaru. Ima dosta oštećenih čamaca, razbijen je samo jedan koji je ostao vani. U jednoj prostoriji, u našem tkz. bunkeru izbijen je prozor, te se prostorija napunila vodom. Zatim, more nam je odnio jedan dio rampe gdje spuštamo čamce u vodu, a drugi dio, inače je riječ o jako teškim dijelovima konstrukcije, koji je ostao valovi su bacali u metalna vrata tolikom snagom da ih je izbilo iz zavarenog dijela i preselillo u igralište. Stradalo je dosta alata, dosta sportskih rekvizita, a budući da je u bunkeru bilo metar vode stradao je i dio klupske arhive –  govori Ivo Zrilić i dodaje kako ovako nešto nije nešto što se nije već dogodilo riječkim veslačima, ali čak i sportaše navikle na nepredvidljivu čud prirode svaki put pomalo iznenadi snaga vjetra i mora.





– Znalo je biti ovako, nije to nama nešto novo, ali dugo se već nismo suočili s ovako jakim nevremenom. Recimo, da se svakih desetak godina dogodi nešto slično – zaključio je čelnik Veslačkog kluba Jadran.