Vaterpolo

Ništa od finala za “primorjaše”: “Mladost” slavila na Kantridi i ide na “Jug CO”

Hina

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO i zagrebačke Mladosti borit će se za naslov prvaka Hrvatske, nakon što su u subotnjim drugim utakmicama polufinala doigravanja ponovno nadigrali svoje suparnike, splitski Mornar BS i riječko Primorje.


Dubrovčane su do uvjerljive 15-4 (4-0, 4-1, 3-2, 4-1) pobjede nad Mornarom predvodili Luka Lončar i Jacob Merčep sa po tri pogotka svaki, dok su po dva postigli Marko Macan, Javier Garcia i Felipe Perrone. Marko Bijač je obranio 11 od 14 udaraca. Karlo Kreković je postigao dva od četiri pogotka domaće momčadi.


Mladost je na Kantridi svladala Primorje sa 10-8 (1-1, 5-2, 3-3, 1-2). Tri pogotka za ‘žapce’ postigao je Luka Bukić, a po dvaput su se u strijelce upisali Andrija Vlahović i Franko Lazić. Za Riječane su po dva pogotka postigli Duje Peroš i Cosmin Radu.




Novi prvak Hrvatske bit će momčad koja prva dođe do tri pobjede. Prva utakmica finala na rasporedu je 3. svibnja u Dubrovniku. Druga utakmica je 6. svibnja u Zagrebu, treća 13. svibnja u Dubrovniku. Bude li potrebno više od tri utakmice, četvrta će biti odigrana 17. svibnja u Zagrebu, a eventualna peta 20. svibnja u Dubrovniku.


Jug je sa 12 naslova prvaka najtrofejnija momčad u hrvatskom prvenstvu, a Mladost ima dva manje. Dubrovčani će u finale ući kao veliki favoriti i s prednošću domaćeg terena. Jug je slavio u sva tri ovosezonska dvoboja protiv Mladosti, dva u regionalnoj ligi te u finalu Kupa Hrvatske.