Vaterpolski dragulj

Lovro Paparić produžio s “Primorjem EB”: ‘Od Igora Hinića mogu još jako puno naučiti’

Igor Duvnjak

Tek kada sam s Igorom Hinićem krenuo u ove treninge shvatio sam koliko toga zapravo niti ne znam. U idućih par godina će mi on vjerojatno još više otvoriti neke vidike – kaže Lovro



RIJEKA Lovro Paparić, dragulj riječkog vaterpola, je u jatu mladih igrača »Primorja Erste banke« koji ove sezone čine prve seniorske zavesjaje. Lovrin talent je bljesnuo odavno iako mu je tek 18 godina, za njega su zainteresirani veći i bogatiji klubovi, bilo je dosta špekulirtanja oko nastavka njegove karijere ali ovaj potencijalni reprezentativac odlučio je ostati na Kantridi potpisavši novu ugovornu obavezu na tri godine.


– Krenuli smo jako s treninzima kao da se protiv »Jadrana« ništa nije dogodilo. Poraz je bio težak. U Split smo putovali s nekim očekivanjima nakon onog rezultata 10:10 u Rijeci. Međutim, mlada smo momčad, pokazalo se da nas trema sputa u trenucima kada imamo previše želje. Izgubili smo se. Da smo ih izbacili, bila bi to senzacija. To nije bilo baš realno za očekivati – kaže Lovro Paparić nakon očekivanog ispadanja od favoriziranog splitskog »Jadrana« u četvrtfinalu play – offa hrvatskog prvenstva. Lovro i suigrači marljivo rade pripremajući se za utakmice s »Medveščakom« za poredak od petog do osmog mjesta.


Ponude


– Sada se situacija dosta mijenja. U prijašnjim utakmicama nismo bili favoriti. U ovim idućim utakmicama smo favoriti, nema tu dileme, mi moramo pobijediti.




Paparića su zvale zvučnije sredine od ove riječke, spominjan je i prvak »Jug Croatia osiguranje«, ali je nadareni igrač ipak odlučio ostati u matičnoj sredini.


– Bilo je ponuda. Kao što sam već i prije govorio, još sam mlad igrač, mislim da u ovom klubu mogu još dosta toga napraviti, mogu dobro stasati za daljnji nastavak svoje karijere. Kako mi se za sada čini, klub ima dobre ciljeve, u naredne tri, četiri sezone planiramo nešto napraviti. Vidjet ćemo. Volio bih biti tu, u toj ekipi.


Primorjaši su s ekipom mega zvijezda prije nekoliko godina bili hrvatski prvaci i viceprvaci Europe, nakon što su se zvijezde razišle sada s mladom ekipom kreću od nule. Pitanje je do kuda mogu stići.


– Ne bih sada govorio konkretnije o ciljevima. Trebali bismo što jače trenirati da nešto ostvarimo. Ove sezone smo već izbacili nekoliko igrača. Svi smo došli iz škole vaterpola, nitko se još nije iskušao u senirskom vaterpolu, a već smo napravili dosta. Recimo, uspjeli smo parirati »Jadranu« u prvoj utakmici. To dosta govori.


Odlično okruženje


Paparić je itekako zadovoljan okruženjem, momčadi u kojoj trenira i igra, uz njega su njegovi vršnjaci s kojima se već godinama druži na bazenu.


– Okruženje je odlično. Ekipa smo koja zajedno igra od djetinjstva te se svi jako dobro poznajemo. Došlo je nekoliko igrača sa strane koje smo prihvatili kao svoje. Mislim da smo jako dobra ekipa i da ćemo puno napraviti.


Sidrunu Papariću trener je Igor Hinić, nekada najbolji centar na svijetu.


– Naravno da mi to puno pomaže, nema se tu što reći. Mišljenja sam da je Igor Hinić bio jedan od najboljih centara, od njega mogu naučiti puno. Već sam sada dosta naučio. Tek kada sam s Igorom Hinićem njim krenuo u ove treninge shvatio sam koliko toga zapravo niti ne znam. U idućih par godina će mi on vjerojatno još više otvoriti neke vidike.


Kao mlad igrač je već itekako skrenuo pozornost na sebe, a kada se u obzir uzmu njegove godine jasno je da i on, ali i njegovi suigrači, mogu samo još više napredovati.


– Pred nama je još velika budućnost, još ne znamo tko će gdje završiti. Većina od nas još ne zna koliko će uspjeti u seniorskom vaterpolu. Međutim, nadam se da ćemo to vidjeti u iduće tri godine.


U vaterpolu je od svoje šeste godine, sada mu je 18, pohađa četvrti razred Prve riječke gimnazije usklađujući školske obaveze s dugim i napornim treninzima, putovanjima i utakmicama.


– Škola mi maksimalno izlazi ususret, koliko to može, pogotovo ove godine. Manje-više dolazimo na ispite ili na odgovaranja, drugačije ne bih mogao.