Dubrovčani slave

Jug CO porazio Jadran te osvojio Kup

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Vaterpolisti dubrovačkog Jug CO osvojili su naslov pobjednika hrvatskog Kupa nakon što su u nedjelju u finalu pobijedili splitski Jadran sa 11-4 (0-1, 4-0, 3-1, 4-2)



ZAGREB Vaterpolisti dubrovačkog Jug CO osvojili su naslov pobjednika hrvatskog Kupa nakon što su u nedjelju u finalu pobijedili splitski Jadran sa 11-4 (0-1, 4-0, 3-1, 4-2)


Odabranici trenera Vjekoslava Koberšćaka očekivano su osvojili pehar namijenjen pobjedniku Kupa, iako je Jadran sjajno počeo finalnu utakmicu i dobio prvu četvrtinu s 1-0. Dubrovčani su odmah u drugoj dionici zaigrali puno ozbiljnije i otišli na poluvrijeme s prednošću od 4-1, a nakraju je bilo uvjerljivih +7 za Jug.


Za igrače Jadrana i plasman u finale predstavlja veliki uspjeh jer je ostvaren bez pomoći ponajboljeg igrača, ozlijeđenog hrvatskog reprezentativca Anđela Šetku, ali u utakmici protiv Juga igrači ambicioznog trenera Ivana Asića realno nisu mogli napraviti ništa više od časnog poraza.




To je 13. trofej pobjednika hrvatskog Kupa za Jug CO, dok  Jadran nikada nije bio pobjednik. Splićani su jednom bili u finalu, u kojem su 2003. godine poraženi baš od Juga.


Jug CO – Jadran 11-4


Jug CO: Bijač, Macan, Fatović 3, Lončar 1, Joković 3, Garcia 1, Ivanković, Rašović, Renzutto 1, Pavličević, Benić 1, Lozina, Jarak, Žuvela 1.


JADRAN: Anić, Miletić, Marinić-Kragić, Krapić, Butić, Pejković, Power 1, Marelja, Visković 2, Milardović, Bušelić, Buzdovačić 1, Strujić, Franičević.