Europsko prvenstvo u vaterpolu

Ivica Tucak: Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, a sada čekamo četvrtfinale

Hina

Reuters

Reuters

"Slijede nam sparing pripreme s reprezentacijom Italije, kao bi ostali u pozitivnom tonusu i čekati rasplet situacije, te vidjeli tko nam je sljedeći protivnik", rekao je izbornik Ivica Tucak



BUDIMPEŠTA Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u 3. kolu A skupine Europskog prvenstva,  koje se od 12. do 24. siječnja održava u Budimpešti, selekciju Slovačke sa 16-4 (3-0, 4-2,4-1,5-1)i time sa šest bodova osvojila prvo mjesto u skupini i izborila izravni plasman  u četvrtzavšnicu prvenstva. 


“Tražio sam od igrača da ostanemo u turniru motivirano, sa željom i htijenjem. Mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu u kojoj pobjednik niti u jednom trenutku nije bio upitan. Nama je bilo bitno odraditi to muški i pošteno, što smatram da i napravili te završili ovu prvu fazu natjecanja upravo onako kako smo i priželjkivali. Slijede nam sparing pripreme s reprezentacijom Italije, kao bi ostali u pozitivnom tonusu i čekati rasplet situacije, te vidjeli tko nam je sljedeći protivnik”, rekao je izbornik Ivica Tucak.


Najviše zgoditaka na utakmici postigao je kapetan Andro Bušlje koji je sa svojih današnjih 5 golova postao i najučinkovitiji igrač u reprezentaciji. Tri gola upisali su Lončar i Miloš, dok su Fatović i Joković ubacili po dva, a Benić jedan pogodak. I vratari su bili na zavidnoj razini pa je tako Bijač u prve dvije četvrtine upisao tri od pet obrana i time ostvario 60-postotni učinak, dok je Marcelić u posljednje dvije četvrtine zabilježio šest od osam obrana i time upisao odličan 75-postotni učinak. 




“Nisu lake utakmice u koje ulazite sa saznanjem da ste vi sigurni prvi u skupini, dok oni sigurno ispadaju. No Ivica je od nas tražio maksimalnu ozbiljnost kako bi se ozbiljno pripremili za četvrtfinale, imali ritam i zadržali natjecateljsku formu. Mislim da smo to dobro odradili i da možemo dalje u pripremu za četvrtfinale”, zaključio je Ivan Marcelić.


“Nadam se da će nam ova četiri dana dobro doći da se malo odmorimo te pripremimo i izanaliziramo Grke koji su najizgledniji protivnik, kako bi u tu utakmicu ušli maksimalno spremni. Velik je ulog i nadam se našoj dobroj utakmici”, izjavio je Hrvoje Benić.