Bivši kapetan "Primorja EB"

Ivan Krapić: Uzeo sam lijek jer mi je prijetilo gušenje

Igor Duvnjak

Foto: Ivica Tomić

Foto: Ivica Tomić

Primljen sam ove godine na hitni trakt radi alergijske rekacije, prepisan mi je lijek, što je odmah prijavljeno Hrvatskoj antidopinškoj agenciji putem naših klupskih liječnika i liječnika u reprezentaciji – kaže Krapić



ZAGREB Riječki vaterpolist Ivan Krapić, najtrofejniji kapetan u povijesti riječkog vaterpola i srebrni s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, nalazi se na listi sportaša koji su koristili zabranjena sredstva uz dozvolu Međunarodne antidopinške agencije (WADA). Krapićevo ime našlo se na popisu 41 sportaša iz 13 zemalja kojima je WADA dozvolila korištenje zabranjenih sredstava u medicinske svrhe.


Samo objašnjenje je kontradiktorno, jer je nešto istovremeno i dozvoljeno i zabranjeno. Popis je objavila ruska agencija TASS pozivajući se na informacije hakerske skupine »Fancy Bears«, koja u nastavcima objavljuje dokumente koje je preuzela nakon što je provalila u WADA-inu bazu.


Riječanin, koji se poslije čak 11 godina među »primorjašima« ljetos preselio u napuljskI »Aquachiari«, tvrdi da je sve »čisto kao suza«.




– Ove godine bio sam primljen na hitni trakt radi alergijske rekacije, prepisan mi je adekvatan lijek jer mi je prijetilo gušenje – kaže Ivan Krapić – To je odmah prijavljeno Hrvatskoj antidopinškoj agenciji putem naših klupskih liječnika dr. Madžarevića i Bičanića i dr. Ivkovića u reprezentaciji. Dobio sam dokument koji svjedoči kako sam uzeo taj medikament u medicinske svrhe. Nakon toga se digla ova nepotreba hajka oko svega, ne znam radi čega.


Ako sportaš ima medicinski dokument s medicinskim nalazima, on je jednostavno čist, kao ja u ovom slučaju. Uostalom, odigrao sam u petak prvu utakmicu u Kupu Italije za svoj novi klub – poručio je Krapić iz Napulja, gdje je njegova »Acquachiara« pobijedila »Lazio«.


Na popisu sportaša kojima je WADA dozvolila uzimanje zabranjenih preparata nalaze se španjolski tenisač Rafael Nadal, američke tenisačice Serena i Venus Williams, britanski atletičar Mo Farah, britanski biciklisti Bradley Wiggins i Chris Froome, njemački atletičar Robert Harting, češka tenisačica Petra Kvitova, mađarski plivač Laszlo Cseh, srpski košarkaš Miloš Teodosić, švicarski biciklist Fabian Cancellara, njemački stolnotenisač Timo Boll, danski rukometaš Casper Mortensen…


Inače, još prije je skupina hakera Fancy Bear objavila četiri dijela podataka iz WADA-ine baze ADAMS, koji svjedoče o tome da su mnogi poznati sportaši od Svjetske antidopinške agencije dobivali dozvole za korištenje zabranjenih preparata.