Ništa od finala

Igor Pezelj: Izgorjeli smo od prevelike želje

Igor Duvnjak

Čestitka Mladosti - Igor Pezelj / Foto Roni BRMALJ

Čestitka Mladosti - Igor Pezelj / Foto Roni BRMALJ

Vaterpolisti "Primorja Erste banke" petim uzastopnim porazom od "Mladosti" zaustavljeni na putu ka finalu



RIJEKA – Vaterpolisti »Primorja Erste banke« su u subotu protiv »Mladosti« progutali već petu gorku pilulu ove sezone, a peti poraz od Zagrepčana, ovog puta na Kantridi, donio je i njihov oproštaj od polufinala doigravanja. Riječanima preostaju tek susreti za treće mjesto s »Mornar Brodospasom«.


– Mislim da smo izgorjeli od prevelike želje. Pripremali smo se, puno smo radili za ove utakmice – kaže Igor Pezelj. – Ne mogu reći da smo mladi, ali većini igrača nedostaje ovakvih utakmica, takvih duela. Pod ovakvim opterećenjem smo jednostavno pukli. Možda je pred nas bio stavljen poreveliki zahtjev, a mi smo to još možda i previše ispotencirali. Žao mi je, jer mislim da smo to mogli bolje odraditi. Recimo, u prvoj utakmici u Zagrebu smo imali lijepo otvaranje pa smo upali u rupu. Sada smo također odigrali dobru u prvoj četvrtini, a onda se dogodi nevjerojatan pad u igri, koncentraciji. Svi naši dogovori stanu.


Suparnik je Pezeljovoj momčadi servirao seriju od čak 6:0, što je teško objašnjivo.




– Ne mogu kriviti nikoga, ne mogu reći da se dečki nisu borili i da pobjedu nisu željeli čak i više od mene, ali takva je trenutačna situaciji. To su dječje bolesti koje ova ekipa mora preboljeti. Treba vremena, valja biti strpljiv i čekati.


Novi poraz se uklopio u sivu sezonu neuspjeha, neostvarene želje u Kupu i u prvenstvu.


– Nismo uspjeli, »Mladost« je bila ispred nas. Ovo je bila peta utakmica s njima, pet puta smo poraženi. U nekim susretima smo im bili bliži, u nekim dalji, ali oni su trenutačno bolji od nas. Čestitam im i želim im sreću protiv »Jugo Croatia osiguranja«. Neka pruže igru kao protiv nas.


Pitanje je može li njegova ekipa u perspektivi kvalitetom stići i prestići Zagrepčane.


– Bilo je trenutaka u igri kada smo stvarno dominirali, ali tu je psihološka barijera koju moramo probiti kako bismo bili svjesni svojih kvaliteta, da ih pokažemo, a da sakrijemo nedostatke. Nedostaje nam iskustva, utakmica. S tim bismo ih mogli dobiti, kada bi se zadržala ova momčad, u idućoj sezoni bismo bili puno kompetitivniji. Ovi mladi igrači mogu samo napredovati.


Klub uz rezultatske muče i financijski problemi, stoga se postavlja pitanje oko buduće momčadi.


– Još uvijek se ništa ne zna, još se nije složila financijska konstrukcija za slijedeću sezonu. Ne znamo kako bi to trebalo izgledati. Uz ovakvo stanje kakvo je sada mislim da će biti jako teško zadržati igrače kalibra Vukičevića, Powera, Buljubašića, pogotovo Radua, koji je centar svjetske klase. Za njega će se ovog ljeta sigurno »potući« mnoge momčadi. Moj dogovor s klubom je bio da odradim ovu sezonu. Odradit ću je do kraja maksimalno, dat ću sve od sebe. Kada sve završi sjest ćemo i vidjeti kakav je plan kluba, jesu li zadovoljni s ovim što smo odradili ili će možda naći neko drugo rješenje.