Vaterpolo

Hinić nakon prve domaće pobjede: ‘Dečkima svaka čast’

Igor Duvnjak

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Na početku sezone govorio sam da je svaki bod za ovu momčad kao osvojeno prvenstvo.   Sada imamo šest bodova. Igrači su pokazali karakter – kaže  trener Igor Hinić poslije uspjeha nad  Primorcem



RIJEKA Mlada momčad vaterpolista »Primorja Erste banke« si je dala malo oduška po izlasku iz vode bazena Kantrida u kojem je potopila nekadašnjeg europskog prvaka, »Primorca« iz Kotora,  ostvarivšio prvu  domaću  ovosezonsku pobjedu u Regionalnoj ligi. Dječaci, uglavnom  srednjoškolci, pjesmom su  proslavili uspjeh u ogledu  s Antonijom Petrovićem, nekadašnjim primorjašem iz trofejnih dana riječkog kluba te ostalim iskusnicima iz Kotora, koji su otišli iz Rijeke praznih ruku poslije dramatičnog finiša.


Bučno bodreni s tribina,  domaćini su od prvih zaveslaja dali sve od sebe,  za što su na koncu i nagrađeni. Radili su kolektivno u obrani na čelu s poslovično budnim vratarom Franom Čubranićem, u napadu su s vanjskih pozicija bili efikasni mladi Antonio Čunko, Marko Blažić i Dario Rakovac te nešto iskusniji Duje Peroš i Australac Georg Ford, koji je na koncu povukao matni potez, te nadareni centar Lovro Paparić.


Kao jedini pravi centar, Paparić nosi veliki teret. Mijenja ga Sven Augusti. Njihov trener Igor Hinić je poslije svega imao samo riječi hvale.    – Svaka čast dečkima, pokazali su da imaju karakter – rekao je strateg totalno pomlađenog vaterpolskog sastava s Kantride, s kojim odrađuje svoju prvu trenersku sezonu.




– Imali snage dignuti se nakon poraza.  Pobjede su nešto što dolazi kao nekakva nagrada za sve to.  Ovo je bilo bitnije od svega, saznanje da se  uvijek možemo dignuti.  Riječani su najvećim dijelom utakmice bili protagonisti i dobrom obranom te efikasnim napadom su odmicali gostima i po četiri zaveslaja. Približavanjem finiša se osjetio umor, ruke su postajale teže te su dostignuti, ali je ipak ostalo snage za odlučujući zaveslaj do željenog uspjeha.


– Nemojte zaboraviti da nam je Augusti drugi centar te se jako trošimo protiv suparničkog presinga. Nije nam lako. Igrači daju ono što mogu dati,  što da im kažem? Ja im se zahvaljujem.   Za  sada nam je sezona i više nego zadovoljavajuća u odnosu na ono što smo očekivali. Prvom domaćom pobjedom u Regionalnoj ligi mlado vaterpolsko društvo s Kantride je probilo psihološku barijeru, dobivši reful samopouzdanja.


–  Na početku sezone govorio sam da je svaki bod za ovu momčad kao osvojeno prvenstvo.  Hoće li to biti dosta da ostanemo u ovoj konkurenciji, to ne znam. Sada imamo šest bodova i mislim da su igrači najsretniji, najzaslužniji su za sve ovo – poručila je nekadašnja igračka veličina, trener Igor Hinić.