LEN Kup

EUROPSKI OPROŠTAJ Vaterpolisti Primorja EB doživjeli i treći poraz u Marseilleu

Igor Duvnjak

Vaterpolistima Primorja Erste banke je u nedjeljnoj matineji pukla i tanka nit teorijskih šansi za prolazak u LEN Kup na turniru drugog kruga F skupine za plasman u ovo europsko natjecanje. Domaćini su istina nadmašili mađarski BVSC, što je i trebalo Riječanima, ali oni su mogli bez emocija pratiti tu utakmicu jer su prije toga visoko poraženi od Primorca iz Kotora 16:11



MARSEILLE Utakmica trećeg kola drugog kruga F skupine kvalifikacija za LEN Kup vaterpolista Primorac – Primorje 16:11 (4:3, 2:1, 5:5, 5:2). Olimpijski bazen »Pierre Garsau« u Marseilleu. Gledatelja 200.


PRIMORAC: Shubladze, Drašković, Crepulja 5, Petrović, Matković, Gopčević 4, Ivanković 3, Pavličević 2, Vishnyakov, Grgurević, Krijestorac 1, Mačić 1, Isljamović.


PRIMORJE: Čubranić, Čunko, Brubnjak 1, Putt 4, Peroš 1, Blažić, Tkač, Rakovac 1, Babić, Vrlić 2, Augusti, Aksentijević 2, Milošević.




Vaterpolistima »Primorja Erste banke« je u nedjeljnoj matineji pukla i tanka nit teorijskih šansi za prolazak u LEN Kup na turniru drugog kruga F skupine za plasman u ovo europsko natjecanje. Domaćini su istina nadmašili mađarski BVSC, što je i trebalo Riječanima, ali oni su mogli bez emocija pratiti tu utakmicu jer su prije toga visoko poraženi od Primorca iz Kotora 16:11, sa konkurentima s kojim im je inače prema njihovim željenim računicama trebala visoka pobjeda. Na koncu u LEN Kup ide domaći Marseille sa tri pobjede, te crnogorska momčad sa dvije pobjede, a otpali su mađarski BVSC i Primorje EB.


Riječani su inače dobro otvorili utakmicu, u prvoj četvrtini su dva puta imali mininalnu prednost, posljednju za 3:2 golom Srđana Aksentijevića 2,10 minute do odmora. U finišu tog prvog čina su međutim primili dva gola, raspoloženi Damir Crepulja i Pavličević su okrenuli rezultat u 4:3 za svoju momčad. Crepulja, golgeter duela sa čak pet golova je bio koban po obranu momčadi sa Kantride i tik prije »velikog odmora«, šest sekundi prije kraja četvrtine, je pogodio za 6:4. U trećoj četvrtini je viđen podnevni vatromet golova, postignuto ih je čak deset, po pet sa svake strane. Crnogorska momčad je uglavnom održavala prednost od dva-tri gola razlike, golom Darija Rakovca iz peterca pet sekundi prije posljednjeg odmora primorjaši su smanjili na 11:9. Strijelci Kotorana nisu stali niti u posljednjoj četvrtini nastavivšio obasipati mrežu Frana Čubranića postigavši opet pet pogodaka dok je na drugoj strani napad Riječana počeo zaostajati za njihovim učinkom. Bivši jugaš Marko Ivanković je nepunih šest minuta prije kraja povećao na 13:9 a Crepulja i Marko Gopčević su zaključili crnogorsku reviju golova za konačnih 16:11.