Regionalna liga

Dobar otpor ”otpisanih”: Vaterpolisti ”Primorja EB” poraženi od ”Juga CO”

Denis Frančišković

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA Utakmica 5. kola Triglav regionalne vaterpolske lige: Primorje Erste banka – Jug Croatia osiguranje 6:14 (0:5, 3:3, 1:4, 2:2). Olimpijski bazen Zdravko Ćiro Kovačić. Gledatelja: 300. Suci: Marko Matijević i Matija Begić (obojica Zagreb). Delegat: Josip Bračić (Zagreb).


PRIMORJE EB: Čubranić 1, Čunko, Brubnjak, Kovačević, Peroš 1, Blažić 1 (1), Rakovac, Petrić, Saftić 1, Augusti, Paparić 1, Božić, Ford 1.


JUG CO: Bijač, Macan, Fatović 1, Lončar, Joković 2, Stahor 1, Ivanković 1, Rašović 2, Renzuto 2 (1), Pavličević, Benić 3, Lozina 2, Jarak, Žuvela.




Igrač više: Primorje EB 6 (2), Jug CO 12 (8). Peterci: Primorje EB 1 (1), Jug CO 2 (1). Tri isključenja: Blažić (20), Rakovac (26).


Počelo je s uvodnom špicom Otpisanih, poznatog partizanskog serijala, koju je pustio ton majstor zapisničkog stola, a nastavilo se s 0:5. Nimalo obećavajuće… No, »primorjaši« su na kraju pružili solidan otpor »gosparima«, velikim favoritima koji su krenuli silovito pa zatim malo stali. Sve u svemu, nije to bila baš revijalna utakmica, kod domaćih je uloženo puno truda i borbenosti, ali razlika u kvaliteti i godinama jednostavno je bila odlučujuća.


Riječani su u takvoj igri dobro parirali u drugoj i posljednjoj četvrtini u kojima se mogu pohvaliti da su remizirali s trofejnim klubom svjetske klase.Izveli su domaći nekoliko atraktivnih akcija, pet puta pogađali okvir vratiju, a zapažen je bio i Fran Čubranić sa šest obrana. Sastav Igora Hinića prvi je gol postigao početkom druge četvrtine kada je Tkač realizirao peterac što ga je skrivio Macan, a pljesak je zaslužio i Perošev gol iz daljine za 3:8. U posljednjoj četvrtini domaći su zabili i dva gola u nizu, strijelci su bili Saftić i Čunko (6:13). Na kraju pljesak tribina i za jedne i za druge, zna li se da gosti u svom sastavu imaju brojne aktualne svjetske prvake koji su predstavljeni na otvaranju susreta.