Izvanredna skupština

Andrej Marochini novi predsjednik Plivačkog kluba “Primorje CO”

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA Andrej Marochini jednoglasno je izabran za novoga predsjednika Plivačkoga kluba »Primorje Croatia osiguranje« na sinoć održanoj izvanrednoj izbornoj skupštini kojoj su se u trofejnoj sali bazena na Kantridi odzvala 44 od 54 članova skupštine.


– Zahvaljujem se na časnoj i odgovornoj funkciji koju ste mi povjerlili, iznimna mi je čast i zadovoljstvo biti ovdje s vama. Želja mi je da svi zajedno radimo na boljitku kluba u svakom obliku, kao i da vratimo kvalitetu plivača. Jedan od ciljeva nam je razviti bazu naših plivača, iako sam zahvalan svim plivačima koji su došli trenirati u Rijeku. Zajedničkim snagama ćemo raditi na rješavanju problema, kao i na doprinosu klubu koji je zaslužio najbolje – obratio se skupštinarima novopečeni predsjednik »primorjaša« Andrej Marochini, riječkoj javnosti poznatiji kao direktor Vodovoda i kanalizacije, koji je na svojoj novoj funkciji naslijedio Predraga Kovačića.


Na Marochinijev prijedlog za novoga potpredsjednika kluba izabran je Robert Manestar, a obojica su temeljem statuta ušli i u novi saziv Izvršnog odbora tijekom iduće dvije godine budući da je riječ o izvanrednoj skupštini, u koji su imenovani i Dorotea Bralić Kumar, Edita Prosen i Doris Šajn, dok su članovi skupštine Sportskoga društva »Primorje 08« uz članove novog IO-a postali Dimitar Bobev, Sanja Jovanović, Željana Knežević, Vlado Petković i Katarina Jusup Dodig.




»Primorje CO« posljednjih godina muku muči s finacijama, ali i lošim međuljudskim odnosima, što je rezultiralo brojnim odlascima kako struke, tako i plivača, a što se moglo čuti i sinoć među skupštinarima. Stoga Marochinija čeka sve samo ne lagan posao, o čemu je posvjedočio i Igor Načinović, pročelnik odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke.


– Hvala Predragu Kovačiću koji je posljednje dvije godine u iznimno teškim vremenima vodio klub, koji je unatoč problemima financijske prirode imao i više nego dobre rezultate. Htjeli bismo da ih ima više na međunarodnoj razini, ali vjerojatno će i oni doći. Ne zavidim Andreju Marochiniju, iako vjerujem da će sa svojom ekipom svoj posao dobro odraditi te da će »Primorje CO« opet biti nositelj kvalitete – poručio je Načinović.