Teniske zvijezde

Umag čeka spektakularnu ekshibiciju: Ivanišević, Krajicek, Cash i Redfoo zvijezde večeri

Zlatko Horvat

Nema sumnje, priprema se novi teniski spektakl, svojevrsni »hommage« najuglednijem svjetskom turniru, koji završava s vikendom otvorenja umaškog turnira



RIJEKA Prošle godine na otvaranju umaškog Croatia Open ATP turnira našli su se vlasnici deset Grand Slam naslova, dva bivša broja jedan i jedan broj dva – Andre Agassi, Juan Carlos Ferrero i Goran Ivanišević. Unatoč Agassijevim problemima s leđima, ova je ekshibicija bila spektakularna.


Ova godina rezervirana je za trio pobjednika Wimbledona, u društvu Gorana Ivaniševića (pobjednik 2001.) naći će se 51-godišnji Australac Pat Cash (1987.) i 45-godišnji Nizozemac Richard Krajicek (1996.). Nema sumnje, priprema se novi teniski spektakl, svojevrsni »hommage« najuglednijem svjetskom turniru, koji završava s vikendom otvorenja umaškog turnira.


Neće to biti »triangolo«, legendama na terenu u ekshibiciji zakazanoj za srijedu, 19. srpnja, pridružit će se Redfoo, američki reper, DJ i producent, te član bivšeg dua LMFAO, koji je i inače strastveni amaterski tenisač. Nakon egzibicije, Redfoo će nastupiti u Dance Areni, koju se svake večeri turnira pretvara u pravi centar zabave i dobre glazbe.




Richard Krajicek je u finalu Wimbledona 1996. pobijedio MaiWaija Washintona, no pravi posao napravio je u četvrtfinalu, pobijedivši Petea Samprasa u tri seta. Bio je to jedini Samprasov poraz u »All England Clubu« od 1993. do 2000. godine. Krajiček je u karijeri osvojio 17 turnira, a Touru se vratio ove sezone kao trener Kanađanina Miloša Raonića.


Wimbledonski naslov bila je također kruna karijere Pata Casha, koji je ikona australskog tenisa. Njegovi besplatni trenerski savjeti igrača poznatog po crno-bijeloj traci za glavu i servis-volej igri, mogu se pronaći na aplikaciji za iphone.


– Goran je sjajan tip. Toliko sam se puta nasmijao s njim. Mislim da je prilično zahtjevan kao trener, a kao igrač bio je jedan od najbolja tri servera s kojima sam se sastao. Ostala dvojica su Pete Sampras i Richard Krajicek – rekao je svojedobno pat Cash. Umaški turnir igra se od 17. do 23. srpnja, u tjednu odmah poslije Wimbledona, zajedno s Newportom (trava) i Bastadom (zemlja). Naslov brani Talijan Fabio Fognini.