Serena divljala, plakala i ponižavala pobjednicu. Evo kako je Japanka ušutkala i nju i publiku

P. N.

Foto Reuters

Foto Reuters

Znam da ste svi navijali za nju, žao mi je što je završilo na ovakav način, rekla Naomi Osaka i rasplakala se



RIJEKA Neviđene scene odigrane su sinoć u finalu ženskog US Opena između Serene Williams i Naomi Osake. Serena je potpuno flipnula. Dobila je opomenu zbog “coachinga”. Sudac ju je kaznio jer je ulovio trenera kako joj pokazuje čudne signale.


Serena je izgubila poen pa razbila reket. A to je bio tek početak nevjerojatnog show programa.


– Nevjerojatno! Pa svaki put kad igram ovdje, uvijek neki problemi! Nikad nisam varala u životu! Nikad! Imam kći i učim je da bude poštena i ispravna. Kako me možete tako optužiti! Dugujete mi ispriku, vikala je Serena sa suzama u očima.




No, nije se zaustavljala. Prosula je žuč po sucu.



– U životu mi više nećete suditi, zapamtite to! Dugujete mi ispriku. Uzeli ste mi poen. Vi ste lopov, vikala je sucu, koji ju je zbog maltretiranja ponovo kaznio.



Osaki je dodijelio gem kojim je povela 6-2, 5-3. Obračun se nastavio time što je Serena pozvala glavnog suca cijelog turnira. No, ništa joj nije pomoglo. Osaka je osvojila US Open senzacionalnom pobjedom 6-2, 6-4 i postala prva Japanka s Grand Slam naslovom.



Da stvar bude još gora, Serenin trener Patrick Muratoglu nakon meča je priznao da je pogriješio i da je signalizirao Sereni.



Domaća publika burno je reagirala na pobjedu Japanke. Serena se tad ipak smirila, pokazala pravo sportsko srce i zagrlila mladu Japanku. Zatražila je od svojih navijača pljesak. Senzacionalna Japanka svojim kratkim i dirljivim govorom zaslužila je ovacije stadiona, ali i cijelog svijeta. Priznala je da joj je Serena idol i da joj je žao što ju je pobijedila na ovakav način.



– Znam da ste svi navijali za nju, žao mi je što je završilo na ovakav način, rekla mlada Japanka i rasplakala se.


Oduševila je svijet teniskom vještinom i svojim karakterom.