Davis cup

Richard Gasquet odustao od finala s Hrvatskom

Hina

Richard Gasquet/Foto REUTERS

Richard Gasquet/Foto REUTERS



PARIZ Francuski tenisač Richard Gasquet  objavio je na Tweeteru kako neće nastupiti u finalu Davis Cupa protiv Hrvatske idući tjedan. Gasquet je ovu vijest objavio u ponedjeljak kada je francuska reprezentacija trebala početi s pripremama za finale Davis Cupa u Marcq-en-Baroeulu.


Najbolje rangirani francuski tenisač (ATP-26.) na kojeg je francuski izbornik računao za finale nije naveo točan razlog odustajanja.


– Izuzetno razočaran što neću moći igrati finale. Stojim uz svoje suigrače koji će pokušati ostvariti novu pobjedu – samo je napisao na svom tweeteru Gasquet.




Francuska je tako ostala bez jednog od svojih najboljih igrača koji je tako objavio i kraj sezone. Nakon što ga je u drugom kolu Mastersa u Parizu eliminirao Amerikanac Jack Sock, Gasquet je kazao kako će biti spreman »tisuću posto« za finale Davis Cupa.


Francuski izbornik Yannick Noah, koji je ranije najavio da, osim na Gasqueta, za finale računa na Jo-Wilfireda Tsongu, Lucasa Pouillea, Jeremyja Chardyja, Nicolasa Mahuta i Pierre-Huguesa Herberta, u utorak bi trebao objaviti svoj konačni izbor.