Indian Wells

Pobjede Karlovića, Vekić i Tomljanović

Hina

Karlović je slavio protiv Rusa Alexa Bogomolova Juniora s 6-4, 6-4 u dvoboju koji je odigran u vrlo vjetrovitim uvjetima, pa stoga i samo 8 Karlovićevih as-servisa



INDIAN WELLS/ZAGREB – Ivo Karlović, Donna Vekić i Ajla Tomljanović uspješno su prošli prvo kolo velikog Masters turnira u Indian Wellsu.


Karlović je slavio protiv Rusa Alexa Bogomolova Juniora s 6-4, 6-4 u dvoboju koji je odigran u vrlo vjetrovitim uvjetima, pa stoga i samo 8 Karlovićevih as-servisa. Karlović je u dvoboju koji je trajao 69 minuta i dvaput gubio svoj servis, no zato je protivniku napravio »break« čak četiri puta. Karlović u 2. kolu ide na pobjednika Australian Opena Švicarca Stanislasa Wawrinku, protiv kojeg u međusobnim dvobojima gubi s 1-3.  


Naša najbolja tenisačica Ajla Tomljanović pobijedila je Španjolku Dominguez Lino s 6-4, 7-6 (2), te izborila dvoboj s 17. nositeljicom Amerikankom Sloane Stephens. Amerikanka protiv Ajle ima dvije pobjede iz dva međusobna susreta.




Sedamnaestogodišnja Osječanka Donna Vekić upisala je pobjedu u dva seta protiv Australke Olivije Rogowske s 6-0, 7-5, te zaustavila niz od čak osam poraza zaredom na WTA turnirima. U 2. kolu Vekić će igrati protiv 12. nositeljice Slovakinje Dominike Cibulkove, koja je bila slobodna u prvom kolu. Cibulkova je finalistica Australian Opena i Vekić čeka težak ispit.