ATP finale

Pavić i Marach izgubili od Bryana i Socka

Hina

Mate Pavić/M. MIJOŠEK

Mate Pavić/M. MIJOŠEK



LONDON Najbolji par na svijetu, Hrvat Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach izgubio je susret 2. kola skupine »Knowles/Nestor« na ATP »mastersu« tenisača u Londonu, bolji od njih bili su Amerikanci Mike Bryan i Jack Sock sa 6:4, 7:6 (4) nakon sat i 23 minute igre.


Pavić i Marach tako nakon dva nastupa imaju po pobjedu i poraz, dok su Bryan i Sock ostvarili drugu pobjedu.


Ključni gem prvoga seta bio je deveti u kojem je Marach pokleknuo na svom servisu iako je uspio stići sa 0-40 na 40-40. Nažalost, u odlučujućem poenu za taj gem Austrijanac je jedan forhend poslao u mrežu.




Početkom drugog seta Marach je još jednom izgubio servis, a Bryan i Sock su prednost »breaka« držali sve do trenutka kada je Bryan servirao za meč kod rezultata 5-4. No, nekoliko njegovih promašenih prvih servisa i nespretnih reakcija Socka na mreži vratili su Pavića i Maracha u igru. Ipak, u »tie-breaku« su Amerikanci bili uspješniji i stigli na prag plasmana u polufinale.


U drugom susretu 2. kola ove skupine od 19 sati će igrati Francuzi Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut protiv Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela. Ta dva para u 1. su kolu upisala poraze.


Pavić i Marach će prolazak u polufinale »mastersa« tražiti u petak kada će u 3. kolu igrati protiv Kubota i Mela.