Nijemac prvi put u Hrvatskoj

PBZ Indoors: Dolaze Dodig, Čilić, Karlović, Haas…

Hina

Pozivnice za nastup na turniru dobili su najbolji junior svijeta Borna Čorić, zatim Mate Delić od kojeg on puno očekuje, a još se jedna pozivnica čuva ili za neke od većih svjetskih teniskih imena ili za nekog od hrvatskih tenisača



ZAGREB Na devetom izdanju PBZ Indoorsa, koji se od 1. do 9. veljače održava u Zagrebu, osim vodećih hrvatskih teniskih imena Ivana Dodiga, Marina Čilića i Ivan Karlovića nastupit će i Tommy Haas, Mihail Južnij te Phillip Kohlschreiber, izjavio je na konferenciji za novinare održanoj u srijedu pomoćnik direktora turnira Goran Ivanišević.


»Prvi put će u Hrvatskoj nastupiti Nijemac Tommy Haas, nekada drugi igrač svijeta koji je 2013. godinu završio na 12. mjestu na ATP ljestvici, zatim su tu Rus Mihail Južnij, jš jedan njemački tenisač Phillipp Kohlschreiber i drugi«, kazao je Ivanišević, dodavši da će pozivnice za nastup na turniru dobiti najbolji junior svijeta Borna Čorić, zatim Mate Delić od kojeg on puno očekuje, a još se jedna pozivnica čuva ili za neke od većih svjetskih teniskih imena ili za nekog od hrvatskih tenisača.


Direktor turnira Branko Horvat je potvrdio da je najvažnije da igrački dio turnira bude vrhunski te je uz imena koja je naveo Ivanišević spomenuo još i njemačkog tenisača Floriana Mayera te Austrijanca Juergena Melzera.




Marin Čilić, koji će u veljači braniti naslov na PBZ Indoorsu, rekao je da je sretan što se vraća na turnir gdje je osvojio svoj prvi naslov.


»Drago mi je da da sam opet tu. Drago mi je da sam bio dio turnira od početka i da sam tu osvojio svoju prvu titulu 2009.«, kazao je Čilić, pohvalivši posebno prošlogodišnje izdanje i to i u igračkom i u organizacijskom dijelu.


»Nama sada preostaje jedino da svim našim mladim igračima i hrvatskoj publici pokažemo najbolje što imamo. Goran Ivanišević i ja smo odradili dobre pripreme i nadam se da će mi sa zdravljem sve biti u redu«, rekao je Čilić koji uadnjih par mjeseci trenira s Ivaniševićem.


Gradonačelnik Milan Bandić je rekao da Indoors »ide dalje i da će ići iduće godine i da se najvjerojatnije neće ugasiti«.»Hanžek, Snježna kraljica i PBZ Indoors su zagrebački brendovi«, kazao je Bandić.

Direktor turnira Horvat je najavio da će teniske mečeve pratiti i dodatna događanja kao što su Kid’s Day, Ladie’s Day, Champion’s Day. Horvat je istaknuo i da je zagrebački turnir ove godine dobio posebnu pohvalu vodstva ATP-a kao jedinstveni turnir koji posebnu pažnju posvećuje gostoprimstvu igrača i njihovih gostiju.


Osim toga, Horvat je istaknuo važnost zagrebačkog turnira za turističku promociju zemlje i grada Zagreba kazavši da su slike s prošlogodišnjeg izdanja PBZ Indoorsa prikazane u 160 zemalja svijeta na pet kontinenata te je napomenuo da je CNN i ove godine najavio svoj dolazak u Zagreb.