Hopman Cup u Perthu

Ozljede Osake i Socka, Pat Cash zaigrao za SAD

Hina

Kako je riječ o ekshibicijskom turniru, organizatori su posegnuli za zamjenom za bolesnu japansku tenisačicu i pronašli je u 19-godišnjoj Australki Maddison Inglis koja se pokazala dostojnom suparnicom Amerikanku CoCo Vandeweghe. Amerikanka je slavila sa 7-5, 6-2, ali pohvalila mladu Australku za otpor koji joj je pružila



PARTH Američka reprezentacija svladala je Japan sa 2-1 u meču drugog kola skupine B na Hopman Cupu u Perthu, zahvaljujući bolesti japanske tenisačice Naomi Osake, zbog koje je bila prisiljena odustati od nastupa u utorak pa su već prije prvog udarca američkoj reprezentaciji upisane dvije pobjede dovoljne za ukupan trijumf u dvoboju.


Kako je riječ o ekshibicijskom turniru, organizatori su posegnuli za zamjenom za bolesnu japansku tenisačicu i pronašli je u 19-godišnjoj Australki Maddison Inglis koja se pokazala dostojnom suparnicom Amerikanku CoCo Vandeweghe. Amerikanka je slavila sa 7-5, 6-2, ali pohvalila mladu Australku za otpor koji joj je pružila.


No, tu zamjenama nije bio kraj, jer je u dvoboju tenisača Jack Sock ozlijedio desni kuk i bio prisiljen na predaju početkom drugog seta meča protiv Yuichija Sugite pri vodstvu Japanca 7-6 (1), 1-1.Socka je u igri parova zamijenila australska teniska legenda, wimbledonski pobjednik iz 1987. godine Pat Cash. Inglis i Sugita su na kraju slavili protiv Vandeweghe i Casha sa 0-4, 4-3 (2), 4-0.