Australian Open

Marin Čilić svladao Bernarda Tomića i prošao u 2. kolo Australian Opena

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS



MELBOURNE Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u drugo kolo prvog grand slam turnira sezone nakon što je u ponedjeljak u prvom kolu svladao domaćeg tenisača Bernarda Tomića sa 6-2, 6-4, 7-6(3) poslije dva sata i pet minuta igre.


U prvom setu, koji je trajao 34 minute, Čilić je kod rezultata 3-2 uzeo servis suparniku i poveo sa 4-3. Poslije toga hrvatski je tenisač dobio svoj servis i onda još jednom suparniku uzeo servis za vodstvo od 1-0 u setovima.


Drugi set je bio izjednačeniji, svaki je tenisač čuvao servis do pred kraj, iako je Tomić imao tri prilike za uzimanje servisa Čiliću. No, na kraju seta je hrvatski tenisač iskoristio priliku i uzeo servis australskom tenisaču za vodstvo od 2-0 u setovima.




U trećem setu, situacija nalik onoj iz prvog seta. Čilić uzima servis Australcu za vodstvo od 4-2, ali nakon toga Tomić više ne gubi svoj servis i na kraju uzima servis hrvatskom tenisaču, prvi put u meču za 5-5. Taj je set otišao u tiebreak kojeg je na kraju dobio Čilić sa 7-3.


Čilić je u meču servirao 24 asa, a Tomić 12. Hrvatski je tenisač bio bolji i na prvom i na drugom servisu (78 i 64 posto naprama 64 i 45 posto). Čilić je samo jednom izgubio servis, a Australcu je uzeo njegov četiri puta.


Ovo je bio četvrti susret između Čilića, sedmog tenisača svijeta, i Tomica, 88. na ATP ljestvici i treća pobjeda Hrvata. U drugom kolu Čilić će igrati protiv Amerikanca MacKenziea McDonalda, 81. na ATP ljestvici, s kojim do sada nije igrao