Senzacionalan uspjeh mlade češke tenisačice

Kvitova pobijedila Šarapovu u finalu Wimbledona i osvojila svoj prvi Grand Slam

Hina

Kvitova je svladala Šarapovu sa 6:3, 6:4



LONDON – Češka tenisačica Petra Kvitova osvojila je Grand slam turnir u Wimbledonu nakon što je u finalu u Londonu slavila protiv Ruskinje Marije Šarapove s 6:3, 6:4.


Za 21-godišnju Kvitovu to je prvi Grand Slam naslov, a slavila je u svojem prvom finalu protiv velike favoritkinje Šarapove, koja do finalnog dvoboja nije izgubila nijedan set. Visoka Čehinja iz Biloveca već je prošle godine polufinalom najavila da može napraviti velike stvari na Wimbledonu, a u velikom finalu je snažnim udarcima s osnovne linije i servisima posve nadigrala Šarapovu.


Kvitova je i prva češka tenisačica s naslovom u Wimbledonu nakon Jane Novotne 1998. Navratilove, te tek treća ljevoruka tenisačica u povijesti koja je otišla dokraja na najpoznatijem svjetskom turniru. Prije Wimbledona je osvajala naslove na turnirima u Brisbaneu, Parizu i Madridu, a u ponedjeljak će biti na sedmom mjestu WTA liste.




Šarapova je 2004. sa samo 17 godina osvojila Wimbledon, te je postala najmlađa osvajačica u povijesti, ali sedam godina kasnije u finalu nije pronašla protuigru za Kvitovu.


Ruskinja osim Wimbledona 2004., ima i naslove s US Opena 2006. i Australian Opena 2008.