Roland Garros

Karlović poslije dva sata i osam minuta igre poražen u 1. kolu, Martić će opet na Wang

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS



Hrvatski 39-godišnji teniski veteran Ivo Karlović (ATP – 93.) svoj je 13. nastup na Roland Garrosu završio u prvom kolu, nakon što ga je u nedjelju svladao 20 godina mlađi Francuz Corentin Moutet (ATP – 143.) sa 7-6 (7), 6-2, 7-6 (5) poslije dva sata i osam minuta igre.


Karlović je u porazu pogodio 68 % prvih servisa, zabio 26 asova, ali i napravio devet dvostrukih pogrešaka. Od četiri prilike za ‘break’ nije uspio iskoristiti nijednu, a njegov je suparnik iskoristio dvije od četiri ‘break-lopte’, obje u drugom setu.


Za našeg je tenisača sve po zlu krenulo nakon što je u prvom ‘tie-breaku’ propustio prednost od 5-1 i set-loptu kod 6-5 na servis Mouteta. Mladi je Francuz potom okrunio svoju bolju igru s dva ‘breaka’ u drugom setu, da bi i treći ponovno otišao do ‘tie-breaka’. U njemu je kod 4-4 Karlović napravio dvostruku pogrešku. Moutet je uzvratio na isti način u sljedećem poenu za 5-5, ali je potom osvojio sljedeća dva i izborio mjesto u 2. kolu, u kojem čeka pobjednika dvoboja Davida Goffina i Robina Haasea.




Ovo je bio drugi dvoboj Karlović i ljevorukog Mouteta i druga pobjeda 19-godišnjeg Francuza. Karlović je po osmi put u karijeri nastup na Roland Garrosu završio u 1. kolu.


Prije poraza Karlovića, mjesto u 2. kolu izborila je Petra Martić. Najbolja hrvatska tenisačica je svladala Kineskinju Yafan Wang sa 6-2, 6-3.


Martić će i u 2. kolu igrati protiv tenisačice istog prezimena, Kineskinje Qing Wang (WTA – 91.), koja je u prvom kolu iznenadila 9. nositeljicu, 37-godišnju Amerikanku Venus Williams i svladala ju sa 6-4, 7-5.