Porazio Pabla Carrena Bustu

Franko Škugor: Izašao sam na teren i uživao

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ



OSIJEK Franko Škugor je u petak svladao 26. tenisača svijeta Španjolca Pabla Carrena Bustu nakon četverosatne borbe u pet setova (3-6, 6-3, 6-4, 4-6, 7-6) te nakon najveće pobjede u karijeri rekao da je, poštujući dogovor iz svlačionice, izašao na teren, uživao i dao svoj maksimum.


»Pred ovakvom atmosferom ne možeš ne dati svoj maksimum. Ja sam to danas i napravio. Jednostavno, uživao sam na terenu. To smo se i dogovorili prije meča, da izađem i uživam. Fit sam, dobro sam se pripremio za sezonu. Imao sam tri meča iza sebe bez pobjeda, falilo mi je samopouzdanja, ali to se pred ovakvom publikom ne vidi. Izađeš, uživaš, ideš po svaki poen i, eto, upalilo je«, rekao je Škugor koji je do trijumfa stigao na krilima glasnog bodrenja oko 2000 gledatelja u osječkom Gradskom vrtu.


Na putu do pobjede spasio je i tri meč-lopte u petom setu.




»Nisam previše razmišljao. Pokušao sam odigrati poen koji bi imao smisla u tom trenutku. Imao sam problema sa servisom tijekom cijelog meča, u nekima više, nekima manje. No, na kraju petog seta sam čak i dosta dobro servirao pa mi je to na kraju i pomoglo u tim situacijama.«


U prošlosti je Franko takve mečeve znao gubiti. U najsvježijem sjećanju je dvoboj iz Wimbledona u kojem ga je u pet setova svladao Francuz Benoit Paire, nakon što je Škugor imao četiri meč-lopte.


»Prošlo mi je kroz glavu, definitivno, te neke situacije. Pokušao sam gledati pozitivno. Ako sam u stanju izgubiti takav meč, onda sam u stanju i okrenuti ovakav. To sam na kraju i uspio.«


Hrvatska je u dvoboj sa Španjolcima ušla kao izraziti autsajder i postavljalo se pitanje hoće li naši tenisači uopće uspjeti osvojiti pokoji set.


»Ne mogu kriviti ljude za taj način razmišljanja. Ako se pogleda rezultate, na papiru situacija je takva. No, igrali smo s tim dečkima. I oni su prošli kroz to što mi neki još uvijek prolazimo. Znamo što je potrebno da bi dobili takve igrače i sposobni smo za to, što sam ja danas i pokazao. Mi jednostavno taj dan moramo dati 120 posto, a oni možda mogu dobiti sa 80 posto. To je možda jedina razlika. No, da ne možemo dobiti meč, s tim se ne bih složio i mi jednostavno to gledamo iz druge perspektive«, rekao je Škugor i nastavio:


»Došli smo tu kako bi dali svoj maksimum. Možda ćemo izgubiti susret, možda dobiti, ali mislim da to u ovom trenutku nije toliko važno. Važno je da se pokažemo u dobrom svjetlu, da smo u ovom trenutku zaslužili ovaj poziv. To ćemo i napraviti.«


Bez obzira na to što nisu do kraja napunili Gradski vrt, Osječani su se pokazali kao pravi navijači.


»Drago mi je što igramo ovdje. U Osijeku sam se uvijek osjećao ugodno. Ova publika je to danas pokazala. Stvarno je bio užitak igrati.«


Pobjedu je posvetio roditeljima.


»Prošli su težak put sa mnom i uvijek su bili uz mene. Drago mi je zbog njih.«


Na kraju je istaknuo i atmosferu u hrvatskoj svlačionici.


»Atmosfera je uvijek odlična. Igrači se mijenjaju, ali ljudi u ekipi su uvijek isti. Svi se mi dobro poznajemo. Često smo i na turnirima zajedno. Atmosfera među nama je uvijek odlična«, zaključio je 28-godišnji Šibenčanin.